Falta poc per a l'inici de la consulta a la militància i Victòria Alsina ha donat més arguments a favor de la continuïtat de Junts al Govern. "Quedar-s'hi no vol dir quedar-s'hi igual. És un matís que és important", ha precisat la consellera d'Acció Exterior i Govern Obert aquest dimecres en el programa Més 324. Ho ha dit quan ha estat qüestionada sobre l'inici de la crisi de Govern la setmana passada, quan Albert Batet va amenaçar el president Pere Aragonès amb una qüestió de confiança. "Jo no ho sabia i, si m'haguessin preguntat, hauria reclamat no fer-ho", ha revelat. Tanmateix, ha reconegut que allò va ser una derivada de "l'intent de fer que ERC complís l'acord de Govern". 

En aquesta línia, Alsina ha insistit en el fet que Junts ha de continuar al Govern si vol desplegar el seu programa polític. Però "quedar-s'hi no vol dir quedar-s'hi igual". "Quedar-se vol dir que Junts ha de reforçar el seu pes polític, ha d'explicar millor el que es fa. Com un partit responsable, com un partit de Govern, com un partit que assumeix el desgast de governar, les complexitats de governar i com un partit que posa el país per davant del partit", ha afirmat.

Continuar-hi "permet avançar en l'àmbit nacional"

La consellera ha reiterat que "la millor manera de defensar el programa de Junts és que sigui un partit útil" i ha posat sobre la taula el problema que seria "posar en perill els pressupostos". "Votarem contra els pressupostos en un moment de crisi econòmica?", s'ha preguntat. A més, ha reconegut que la presència del partit en el Govern "permet avançar en l'àmbit nacional" i ha posat dos exemples: l'impuls del conseller d'Economia, Jaume Giró, al fons per cobrir les finances del Tribunal de Comptes; o la denúncia de la repressió espanyola arreu del món, capitanejada des de la conselleria d'Acció Exterior i Govern Obert.

Finalment, cal destacar que Alsina ha tornat a posar el focus sobre la necessitat de continuar al Govern perquè Junts no caigui en la irrellevància política. I ho ha fet reivindicant, una vegada més, la importància de donar suport des de la Generalitat els diferents alcaldes i alcaldables de cara a les eleccions municipals del 2023. Llavors, sortir de l'executiu català seria fer "un salt al buit", tal com ja va defensar aquest dimarts en un acte amb batlles i batllesses gironins. Sigui com sigui, aquest dijous a les 00.01 hores comença la consulta. Els resultats es coneixeran de manera provisional divendres a les 17.05 hores i es ratificaran 24 hores després, dissabte.