La polèmica per la participació de la UGT en la manifestació del 15 d’abril per l’alliberament dels presos polítics encara cueja. El secretari general del sindicat Josep Maria Álvarez ha atribuït als “interessos d’alguns” la mala maror generada per l’assistència de la UGT a la protesta. En una entrevista a Antena 3, Álvarez ha reconegut que “hi ha hagut un interès per part d'alguns de traslladar missatges que no són els del sindicat". Ha afirmat a més, que a Espanya no hi ha presos polítics, “altre cosa és que la presó preventiva no és necessària”, ha sentenciat.

Per a Álvarez, la participació de la UGT en la manifestació "no va ser un error" perquè considera que la situació que s'està vivint a Catalunya "cal posar-hi remei i això vol dir, exigir als independentistes que constitueixin un Govern que tregui Espanya d'aquesta situació".

Álvarez ha ironitzat amb la decisió del líder de Ciutadans Albert Rivera de donar-se de baixa del sindicat pel suport a la manifestació: "Molts no han seguit els passos de Rivera perquè no tenim cap afiliat que s'hagi donat de baixa enviant una carta amb la capçalera del seu partit polític”, ha dit.

Ha explicat que hi ha diversos afiliats que s’han donat de baixa de la UGT per l’assistència a la protesta del 15 d’abril, tot i que no és “significatiu”. Amb tot ha ha reconegut que la situació ha generat “tensió” i que se sent “amoïnat”  perquè “no és qüestió de l'agrupació que cap afiliat se senti malament per raons ideològiques".