Nova manifestació massiva. Centenars de milers de manifestants han omplert l’Avinguda Paral·lel de Barcelona aquest matí per defensar les institucions catalanes i els drets fonamentals i demanar l’alliberament dels presos polítics. Sota el lema  "Pels drets i les llibertats, per la ,democràcia i la cohesió, us volem a casa!”, la manifestació ha comptat amb 750.000 manifestants, segons els organitzadors,  350.000 segons la Guàrdia Urbana. La capçalera ha arrencat passats dos quarts d’una del migdia i ha arribat fins als jardins de les Tres Xemeneies, on s’hi ha fet l’acte central.

La marxa s’ha celebrat la vigília del dia que fa sis mesos que el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l’expresident de l’ANC i diputat de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, són a la presó. La mobilització, convocada per  l'Espai Democràcia i Convivència, una plataforma que aplega des de les entitats sobiranistes com ANC i Òmnium fins als sindicats com CCOO i UGT, ha comptat amb la presència de dirigents de Junts per Catalunya, Esquerra Republicana, Catalunya en Comú, la CUP, el PDeCAT i Demòcrates de Catalunya.

A partir de les onze del matí el Paral·lel s’ha començat a omplir de manifestants vinguts d’arreu del país. Més de 900 autocars s’han desplaçat fins la capital catalana per assistir a la concentració, que ha esdevingut tot un clam multitudinari a favor de la formació d’un front comú per plantar cara a “la repressió de l’Estat Espanyol” i demanar l’alliberament dels presos.

El moment àlgid de la marxa s’ha produït quan les 42 colles castelleres que han participant a la manifestació han alçat pilars de manera simultània. Les altes han donat el tret de sortida a la capçalera, que s’ha desplaçat fins a l’escenari on s’han fet els parlaments.

Entre els manifestants, vestits amb elements grocs, s’han pogut veure milers de pancartes que demanaven “llibertat pels presos polítics i exiliats” i denunciaven la “repressió i l’autoritarisme” del govern Espanyol. També s'hi han vist cartells crítics amb l’actuació de la Unió Europea en la qüestió catalana. Molts d’aquests missatges estaven escrits en anglès, i fins i tot en llengües com l’alemany o el francès, amb la voluntat de fer arribar el clam arreu del territori europeu. Els assistents també han reivindicat amb força les actuacions dels Comitès de Defensa de la República, que han estat al punt de mira en la darrera setmana. Pancartes “Jo sóc CDR”  i  “No som terroristes” han omplert l’avinguda Paral·lel.

Els instants més emotius de la marxa han arribat quan els familiars de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart han pujat a l’escenari per llegir les cartes que els presos havien enviat des de la presó. Crits de “no esteu sols” han interromput en varies ocasions les paraules dels familiars, que s’han mostrat molt emocionats i agraïts pel suport dels manifestants.

L’elèctrica Dharma, la Folie i Roger Mas han animat l’acte amb versions de cançons populars reivindicatives catalanes. En tot moment l’ambient ha estat festiu i familiar amb una marcada presència castellera, que ha animat l’espera dels assistents. Cançons com La presó del rei de França, l’Estaca o els Segadors s’han convertit en la banda sonora d’una Avinguda Paral·lel totalment tenyida de groc.