El líder de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, ha comunicat aquest dijous per carta la seva baixa com a afiliat a la Unió General de Treballadors (UGT), en protesta pel suport de l'associació als presos polítics catalans.

Segons la missiva que ha fet pública, Rivera ha tramitat la seva baixa pel “suport” del sindicat “als imputats” per “l’intent de cop separatista del passat octubre a Catalunya”. Explica que s’havia afiliat a UGT quan treballava als serveis jurídics de La Caixa (any 2002) perquè considerava que “era un sindicat que podia representar i defensar els meus drets com a treballador”.

Després, segons Rivera, tot i deixar la seva feina en aquesta entitat financera, no es va donar de baixa perquè creu que “els sindicats han de tenir un paper de representativitat rellevant a la nostra societat”, però “lamentablement en els últims anys he observat com la seva organització s’ha anat polititzant” i allunyant-se de les “funcions que li atribueix la nostra Constitució”.

Tres dies abans de la manifestació

El punt culminant, segons Rivera, ha estat que “aquest sindicat ha decidit donar suport als imputats per delictes tan greus com el de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics en l’intent de cop separatista de la passada tardor a Catalunya”. “Com que estic en desacord amb el qüestionament que fa la seva organització del nostre sistema judicial i el suport a aquells que pretenen trencar els nostres valors constitucionals, els sol·licito la baixa com a afiliat de la seva entitat”, conclou. 

La carta està signada el 12 d’abril del 2018, tres dies abans de la manifestació en què centenars de milers de persones convocades per la plataforma “Espai Democràcia i Convivència” van demanar l’alliberament dels presos polítics. Juntament amb UGT també hi va participar CCOO. Tots dos sindicats estan integrats dins de la plataforma.

UGT li enviarà una carta perquè "reconsideri la seva postura"

La UGT ha afirmat que respecta la decisió del líder de Ciutadans, Albert Rivera, de donar-se de baixa del sindicat: "És una decisió personal", han contestat. Tot i això, fonts d'UGT han explicat que enviaran una carta a Rivera perquè "reconsideri la seva postura", tal com fan amb tots els afiliats que es donen de baixa.

El sindicat ha reconegut que han patit "algunes" baixes "gens significatives", al conjunt de l'estat espanyol, per la participació d'UGT en la manifestació del passat diumenge en què centenars de milers de persones, convocades per la plataforma Espai Democràcia i Convivència, van demanar l’alliberament dels presos polítics.