Les eleccions a la Comunitat de Madrid han provocat que Vox torni a carregar contra els menors estrangers no acompanyats, ara amb un cartell que ha acabat a la Fiscalia de la mà del PSOE. La justícia, però, no és l'única que es mira amb lupa el contingut electoral del partit d'extrema dreta. També ho ha començat a fer Twitter, provocant l'enèsim xoc entre la xarxa social de l'ocell i el partit que lidera Santiago Abascal.

Precisament un dels tuits del líder de la formació és el que ha estat 'censurat' per la xarxa social, que ha deixat de mostrar el missatge al feed dels usuaris, tot i que encara és pot llegir si l'usuari hi fa clic. Twitter ho ha justificat així: "El tuit ha infringit les normes d'ús sobre conductes que inciten a l'odi. No obstant això, Twitter ha determinat que pot ser d'interès públic que segueixi sent accessible".

TUIT abascal

El missatge d'Abascal en el tuit censurat és un atac directe contra els menors estrangers no acompanyats, als quals acusa de delinqüents i d'alterar la seguretat pública. "Amb delinqüents campant al seu aire pels carrers no hi ha llibertat. Amb MENA als barris no hi ha llibertat. Sense seguretat no hi ha llibertat", va tuitejar fent-se ressò d'una notícia sobre una pallissa que un jove de 19 anys hauria rebut presumptament per part d'un grup de MENA que volien robar-li el mòbil.

Vox, a més, ha informat que Twitter l'ha obligat a esborrar un tuit per "incitar a l'odi. Aquest tuit també anava dirigit contra els MENA. "Els MENA degraden els nostres barris convertint-los en llocs insegurs per als espanyols. Ho podem dir i ho direm", deia. "Twitter ens obliga a eliminar un tuit que descriu el que milers d'espanyols pateixen diàriament als seus barris. Ho continuarem denunciant aquí, als mitjans, al Congrés i als nostres actes", han blasmat.

Ezfn4OZXMAI8tJo

Twitter vs. Vox

Però aquesta no és la primera vegada que el partit d'extrema dreta es veu sancionada per part de Twitter. Ja el gener del 2020, Twitter va tancar el compte principal del partit per haver acusat el PSOE de promoure la pederàstia. No va ser fins dos mesos després que el partit va acabar cedint i va esborrar el polèmic tuit per recuperar el compte.

Ara fa tres mesos, Twitter va limitar les funcions del partit a la xarxa, també per publicar missatges atribuint els problemes d'inseguretat i delinqüència als estrangers procedents del Magreb

Dos mesos abans, Twitter va suspendre el compte de Bertrand Ndongo, un dels activistes de la formació amb més presència a les xarxes socials. Tot i que l'ultra d'origen camerunès acumulava centenars de denúncies a causa dels seus missatges d'odi i/o falsos que difonia, el detonant pel qual la xarxa social li suspengués el compte va ser un tuit que acusava falsament dos magrebins d'haver provocat els saquejos en una protesta a Barcelona. La foto que va adjuntar corresponia a dos joves que estaven a Algèria.

Abans del conflicte amb Twitter, el partit també havia patit problemes amb YouTube. En aquella ocasió, però, el motiu va ser que el partit d'extrema dreta havia comès tres infraccions per denúncies de drets d'autor.