Twitter ha castigat el compte oficial de Vox per considerar que conté missatges que inciten a l'odi. La xarxa social ha decidit "limitar de forma temporal algunes funcions" del compte del partit d'extrema dreta

Twitter acusa Vox d'"amenaçar, assetjar o fomentar la violència contra altres persones per motiu de la seva raça, origen ètnic, nacionalitat, orientació sexual, gènere, identitat de gènere, religió, edat, discapacitat o malaltia". El motiu del càstig és un missatge de Vox amb el hashtag #StopIslamizacion.

El president del partit, Santiago Abascal, ha denunciat la censura de Twitter i s'ha queixat que la xarxa social "ens impedeixi llençar el nostre missatge i explicar les nostres postures". El dirigent d'extrema dreta titlla el fet de "gravíssim" ja que "usurpa les funcions dels Estats democràtics, limitant drets fonamentals, com ja vaig denunciar, coincidint en això amb diversos líders internacionals, de signes molt diferents".

Abascal, molt enfadat, assegura que Twitter està "atacant la llibertat i la democràcia en el moment en que censura els representants públics de milions d'espanyols". Per tot això, Santiago Abascal anuncia una querella "contra aquesta actuació totalitària que busca, entre d'altres coses, influir en les properes eleccions catalanes".

Finalment, Abascal no es retracta i explica que el tuit que ha motivat el càstig "ofereix dades sobre la violència que pateixen els espanyols a Catalunya o a les Canàries. Els milionaris tecnològics no volen que es coneguin les conseqüències de la invasió migratòria que promouen juntament amb alguns governs", sentencia el líder de Vox.  

Foto principal: El líder de Vox, Santiago Abascal, en una sessió del Congrés / EFE