Twitter ha suspès el compte a Bertrand Ndongo, un dels activistes de Vox amb més presència a les xarxes socials. Tot i que l'ultra d'origen camerunès acumulava centenars de denúncies a causa dels seus missatges d'odi i/o falsos que difonia, tot sembla indicar que ha estat una publicació relacionada amb els saquejos la que hauria estat el detonant perquè la xarxa social hagi decidit suspendre-li el compte.

Concretament, Ndongo va publicar una imatge on es veia tres nois magrebins vestits amb roba de la marca Lacoste, insinuant que havien participat en el saqueig d'una botiga d'aquesta marca que es va produir el passat dissabte a Logroño (La Rioja). "Toca lluir Lacoste", va comentar.

captura bertrand ndongo twitter

Captura del compte suspès de Twitter de Bertrand Ndongo

L'objectiu era clar: relacionar els MENA i els immigrants amb els robatoris que s'estan produint aquests dies en les manifestacions contra les restriccions a diverses ciutats de l'estat espanyol. La jugada, però, li ha acabat costant el seu popular perfil.

I és que ràpidament diversos usuaris van desmentir aquesta informació demostrant que la foto no s'havia fet a Espanya, sinó a la ciutat costanera d'Orà, a Algèria. És a dir, que els protagonistes de la foto no tenien res a veure amb el saqueig a la botiga de la marca del cocodril.

Twitter, la bèstia negra de Vox

El mateix Ndongo ha denunciat la suspensió a través del seu perfil a Instagram i ha qualificat la situació "de bojos". Cal recordar que el compte oficial de Vox a Twitter també va ser suspès a començaments d'aquest any (en concret el 21 de gener) durant un llarg temps per un delicte d'odi i la formació ultra només va poder recuperar-lo després d'esborrar el missatge que havia generat tota la polèmica, en el qual acusaven el PSOE de "promoure la pederàstia".