El compte de Twitter de Vox fa més d'un dia que no pot publicar cap missatge a la xarxa després que l'empresa hagi sancionat el partit d'extrema dreta per incitació a l'odi, segons ha informat el vicesecretari de comunicació del partit, Manuel Mariscal, aquest dimecres a la mateixa xarxa social. El motiu d'aquesta incitació a l'odi és que Vox va acusar el PSOE de promoure la pederàstia amb diners públics.

L'acusació de Vox al PSOE va venir després que la portaveu parlamentària del partit, Adriana Lastra, acusés l'extrema dreta de "retrògrads" arran de la polèmica sobre el pin parental. El mateix Mariscal explica en un fil de Twitter que la xarxa social els va comunicar que no podrien publicar durant 24 hores per infringir les normes de l'empresa, ja que "incitaven a l'odi".

Després que Vox preguntés el perquè de la sanció, la xarxa social explica que es prohibeix dirigir a les persones "contingut destinat a incitar a la por", Mariscal assegura que ell creu que l'empresa va rebre pressions per silenciar Vox a Twitter, a més posa sobre la taula que aquestes pressions arribin des de La Moncloa.

Ara bé, abans de la sanció, Twitter va instar Vox a esborrar el tuit per evitar la sanció, a la qual cosa la formació d'extrema dreta va respondre que no perquè, segons Mariscal, són la tercera força política a Espanya i representen més de 3,6 milions de votants.

Per acabar, Mariscal demana explicacions públiques a Twitter sobre per què "impedeix a un partit polític" exercir el seu "dret a la llibertat d'expressió" i sobre els motius per què el seu compte segueix tancat. Alhora també demana que s'expliqui "per què estan restringint la llibertat d'expressió també als espanyols en les xarxes socials a través d'agències privades verificadores”.