La polèmica desencadenada pel tracte que va rebre la Verge del Rocío en un gag del programa Està passant de TV3 ha aterrat aquest migdia a la roda de premsa del Govern on, de manera excepcional, compareixia el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per abordar la situació de la sequera i la posada en marxa del procés per elaborar la proposta del Govern sobre l'acord de claredat. El president ha intentat esquivar les qüestions que se li han plantejat sobre aquest tema. Això no obstant, l'interès per aquesta qüestió ha quedat prou clar quan ha arribat el torn de les preguntes en castellà i no se li ha preguntat sobre l'acord de claredat, però sí sobre el gag de TV3.

Al gag emès per la televisió pública apareix la còmica Judit Martin disfressada de la Verge del Rocío, amb el to habitual del programa i parlant en castellà amb accent andalús, la qual cosa va encendre les xarxes i va provocar una resposta oficial del govern andalús.

Respecte pel "fet religiós"

"No entraré a alimentar una polèmica que ja no és sobre fins a on arriba l'humor sinó que s'ha traslladat a una dinàmica política", ha assegurat Aragonès en ser interrogat sobre aquest gag que els darrers dies ha recollit la resposta, entre d'altres, del president andalús, Juanma Moreno, que ha presentat una rectificació formal.

Tampoc s'ha volgut pronunciar sobre la piulada del periodista Jair Dominguez en què es referia a l'Església catòlica com a "sectes controlades per pederastes". Aragonès ha assegurat que com a president no li pertoca comentar els tuits que algú pugui fer i s'ha limitat a exposar el seu "profund respecte pel fet religiós, que és molt important per moltíssima gent i per tant mereix tot el respecte i consideració" així com a les manifestacions culturals d'aquest fet religiós, tant de la religió catòlica com la resta de confessions.