El coordinador general del Partit Popular (PP), Elías Bendodo, ha instat "el govern d'Esquerra Republicana, amb el suport del PSOE" a demanar disculpes per la paròdia del programa d'humor 'Està passant' de TV3 amb la Verge del Rocío, que Bendodo ha qualificat de "nou insult als andalusos". En aquesta línia, el coordinador dels populars ha lamentat el "nou insult i la manca de respecte a Andalusia" des de la televisió pública catalana, "sostinguda pel Govern de la Generalitat", que dirigeixen "els socis de Pedro Sánchez" i, per això, ha exigit unes disculpes tant de l'executiu català com del PSOE. 

Elías Bendodo ha considerat que els socialistes "no només de Catalunya, sinó de tot Espanya estan trigant a demanar disculpes a tots els andalusos". "No estem parlant d'una paròdia, sinó d'un nou episodi d'intentar ridiculitzar els andalusos, la identitat i les seves tradicions", ha subratllat durant una intervenció a Màlaga. Així, el popular ha defensat que l'ofensa va encara més enllà perquè la Verge del Rocío "té milions de devots a tot el món". "Com que és una televisió pública, sostinguda pel Govern de la Generalitat, Esquerra i el PSOE, han d'opinar sobre aquesta qüestió i demanar disculpes al conjunt dels andalusos", ha argumentat el dirigent malagueny del PP, que també s'ha dirigit a "aquests senyors de TV3" per recordar que gairebé un milió d'andalusos viuen a Catalunya "i també és una falta de respecte als catalans andalusos".

El PP aprofita per carregar contra l'independentisme

El coordinador general del PP ha aprofitat la polèmica generada per carregar contra el govern de Pere Aragonès, i també contra l'independentisme. Bendodo ha defensat que l'executiu català ha de demanar disculpes "en primer lloc", i després "s'hauria de posar les piles i millorar la seva deficient gestió que està llastrant Catalunya, a qui l'independentisme ha empobrit", ha afegit. En aquesta línia, ha elogiat la feina feta pel govern del PP a Andalusia, amb Juanma Moreno al capdavant, que, segons Bendodo, està "reduint impostos, està batent rècord d'inversió estrangera, d'inversions en sanitat i educació pública, a més d'en exportacions i en creació d'empreses i autònoms". "Així haurien de dedicar el temps els responsables de la Generalitat i no a insultar altres territoris d'Espanya", ha conclòs.

Juanma Moreno també exigeix disculpes

El mateix president de l'autonomia i president del PP a Andalusia, Juanma Moreno, va ser un dels primers a criticar la paròdia de la còmica Judit Martin, que es va vestir de Verge del Rocío i va fer broma sobre la sexualitat, l'accent andalús i la religiositat en un gag del programa 'Està Passant' de la televisió pública catalana. "L'humor és una de les senyes d'identitat de la nostra terra, però per tenir gràcia es fa amb respecte i afecte. Això és una falta de respecte a Andalusia, i a milers d'andalusos i les seves tradicions. Espero que per demanar perdó ho sàpiguen fer millor", va assegurar Moreno. Ara, Andalusia ha presentat una queixa formal per exigir mesures.