A poques hores perquè comencin les eleccions al Parlament, el conseller Jordi Turull ha revelat el cordó que han pactat els partits del 155 i ha adjuntat una foto per demostrar-ho: una imatge de la presó de Lledoners.

En el seu perfil de Twitter, Turull s'ha dirigit a tots aquells "que posen el crit al cel per un compromís polític de senzillament no pactar amb els partits del 155, els hi deixo la imatge del “cordó” que tenen pactat els partits del 155 vers milers d’independentistes", i ha acompanyat aquesta declaració amb una imatge del pati de la presó de Lledoners.

"Som aquí dempeus"

Coincidint amb el primer dia de campanya electoral, els presos políticsvan sortir el divendres dia 29 de gener al matí de la presó per gaudir del tercer grau que se’ls va atorgar el dia anterior, a excepció de Carme Forcadell, que ho va fer hores més tard.

Des d'un primer moment, Turull va unir-se als actes de campanya de cara a les eleccions. La línia del discurs del dirigent independentista ha estat clara, tal com va recordar durant el primer acte en el qual va participar, el míting de Junts a Reus, el vot del 14-F serveix per demostrar al "senyor de la fiscalia i senyors de l'estat" que "som aquí dempeus". "Ara no van vestits de militars van vestits amb toga. Hem passat de la castració física de les institucions catalanes i de la voluntat dels catalans de fa molts anys a la castració química de les institucions catalanes i la voluntat dels catalans. I davant d'això, reacció o resignació? Doncs evidentment, us proposem reacció", va subratllar.

Turull i els partits amb fre de mà

D'altra banda, a l'acte de Junts a Tarragona, Jordi Turull va mostrar la sorpresa davant del fet que persones que volen representar la mobilització independentista "actuïn més com a fre de mà que com a estimulador". "A partir del 14 de febrer cal una nova embranzida, no una frenada. Un partit polític que vol representar l'independentisme n'ha de ser motor i catalitzador, mai n'ha de ser un fre de mà", va alertar.

Per tot plegat ha assegurat que Junts vol recuperar l'esperit de l'1-O i representa "no només el vot útil, el vot segur, el que no tira aigua al vi".

 

Imatge principal: Jordi Turull a un acte electoral de Junts a Igualada / Julio Díaz