Punt i final a la Travessa per la Llibertat. Jordi Turull ha culminat avui la seva marxa pel país després de dues setmanes. Ho ha fet l’última de les 15 etapes que havia plantejat, un trajecte que ha fet envoltat de centenars de persones i que, segons ha explicat, va idear a la presó. "Hem sortit de la presó i no hem demanat perdó, ni renegat de les nostres idees, ni per descomptat, hem dit que no ho tornaríem a fer i ha estat gràcies a vosaltres, perquè hi sou, ho tornarem a fer i millor", ha assegurat Turull.

Aquest matí a les 7, l'exconseller de Presidència ha enfilat el camí que connecta l'estació antiga de Prat del Compte i la plaça de l'Ajuntament d'Arnes, a la Terra Alta. Un camí que ha emprès acompanyar del secretari general de Junts, Jordi Sànchez; l'exconseller d'Interior, Miquel Buch; i el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó. També hi ha assistit una representació d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana.

"Ho tornarem a fer, i ho farem millor", ha advertit Turull en el seu discurs a Arnes, en el qual ha destacat que se sent més agraït després d'haver realitzat la Travessa. "Hi havia una ministra que deia "espero que els independentistes" hagin après la lliçó". I tant que hem après! Hem après que quan no hi ha politiqueria, quan anem a l’una som un país invencible", ha destacat.

Dues setmanes recorrent el país

Turull va iniciar la Travessa per la Llibertat dissabte 10 de juliol a Portbou. Ho va fer acompanyat de 200 persones que van voler mostrar-li el seu suport en la primera de les quinze etapes que ha realitzat durant aquesta marxa per mostrar el seu agraïment a la ciutadania. 

Durant aquestes dues setmanes, l'exconseller de Presidència ha travessat el país de nord a sud, al costat de polítics i ciutadans anònims que s'han unit al seu projecte. Així mateix, les exiliades i exiliats han estat molt present durant el recorregut. Turull ha tingut el seu record molt present i alguns dels seus familiars s'han unit a la Travessa en representació seva. És el cas, per exemple, de la germana del president a l'exili, Anna Puigdemont, que va ser present durant el pas de l'exconseller per Amer, poble natal del president.

TUIT Turull

Jordi Turull / Twitter

Mostrar el seu agraïment

Al presentar la iniciativa, Turull va explicar que desitjava "sentir de nou la pols dels camins i el tragí de pobles i ciutats", però que també vol "xerrar amb tantes persones com pugui per fer-los arribar personalment el meu agraïment" pel suport rebut mentre va estar a la presó. 

L'exconseller Josep Rull ha participat també en la Travessa per la Llibertat. Ho va fer en l'etapa Manresa-Montserrat i va aprofitar per mostrar la seva "gratitud infinita per tot el suport rebut al llarg d'aquesta captivitat ignominiosa", en referència a la seva estada en la presó com un dels impulsors de l’1-O. Ahir Rull es va viralitzar després de protagonitzar un espectacular salt al buit. "Assaborint la llibertat", va tuitar al costat del vídeo.

 

Imatge principal, Jordi Turull a Arnes / @jorditurull