Des que ha sortit de la presó, el conseller Turull ha insistit a advertir que la repressió sobre els polítics independentistes no ha acabat, malgrat els indults. Ell mateix està sent investigat pel Tribunal de Comptes per les despeses d'Acció Exterior entre el 2011 i el 2017, tot i que en aquell període no formava part del Govern o era conseller de Presidència. Ara ha anunciat una Travessa per la Llibertat per denunciar aquesta situació.

"El 10 de juliol començo un repte. Una Travessa per la Llibertat. A peu en etapes de Portbou fins a Arnes. Va d’agraïment a tants per tant, i de refermar el compromís. Qui hi vulgui participar, serà benvingut. Més info, els pròxims dies", ha tuitat l'exconseller en el seu compte de Twitter.

TUIT turull

Jordi Turull / Twitter

"Mort civil"

Aquest mateix dilluns Turull ha advertit en una entrevista a Rac1 que arran de la imputació del Tribunal de Comptes "demà em puc trobar amb la mort civil total". El tribunal s'està centrant a demanar sumes milionàries per a aquells que considera part de la causa del cas Diplocat. "Vaig deixar de sumar el que em demana el Tribunal de Comptes perquè la suma ja era milionària", ha assegurat amb resignació Turull, i ha afegit: "Amb el que em demanen a mi he de treballar aquesta vida i la següent".

"Maldat i incompetència"

Després de la seva sortida de la presó, Turull va ser rebut amb alegria a la seva ciutat natal, Parets del Vallès (Barcelona). Centenars de persones es van reunir al parc de la Linera per donar-li la benvinguda després de 1.220 dies tancat a la presó. Turull va ser regidor d'aquest municipi entre 1987 i 2003. Després de la trobada amb els seus veïns, va admetre que s'havia emocionat "molt" i va explicar que volia que la gent de Parets se sentís "digne" d'ell per la solidaritat que li han mostrat durant els anys de presó.

Amb tot, des que ha sortit de la presó adverteix del perill que suposa la causa que encapçala el Tribunal de Comptes contra 41 alts càrrecs i e-alts càrrecs de la Generalitat. En aquest sentit, assegura que mostra "maldat i incompetència" per part d'aquest organisme. Sobre els indults va assegurar ha valorat aquesta mesura de gràcia com "un gest molt petit" perquè "encara hi ha 3.000 persones represaliades", però reconeix que "sortir de la presó" els fa estar contents per les seves famílies. 

 

Imatge principal, Jordi Turull / Sergi Alcàzar