L'exconseller de Presidència Jordi Turull ha donat el tret de sortida aquest dissabte a la Travessa per la Llibertat que l'ha de portar de Portbou (Alt Empordà) fins a Arnes (Terra Alta). Ho ha fet acompanyat de prop de 200 persones que l'hi han volgut donar suport en la primera de les quinze etapes que farà.

Jordi Turull ha reconegut que l'ha "sorprès" veure tanta gent a les set del matí a la localitat alt-empordanesa per participar en la primera etapa de la iniciativa. La travessa, ha explicat des del punt de sortida, és una manera de mostrar la "gratitud i el compromís amb el país". "Caminar vol dir esforç i és també una manera de tirar endavant", ha assenyalat.

Travessa per la Llibertat Jordi Turull Portbou ACN

Travessa per la Llibertat Jordi Turull Portbou ACN

La sortida de la Travessa per la Llibertat a Portobou / ACN

Quinze etapes

L'exconseller espera completar el recorregut en quinze etapes. La d'aquest dissabte acaba al Port de la Selva. Entre les persones que eren al punt de sortida hi eren l’exconsellera Meritxell Budó i l’exconseller Miquel Sàmper. Turull ha encapçalat la marxa, acompanyat de la seva dona Blanca Bragulat

L'etapa d'avui és de Portbou fins a Port de la Selva. Al llarg de dues setmanes, quinze dies consecutius,  la travessa recorrerà Catalunya, de nord a sud, en jornades que arrencaran a les 7 del matí i a les quals poden sumar-se els ciutadans que ho vulguin. Sant Pere de Rodes, Bàscara, Girona, Sant Esteve d'en Bas, L'Esquirol, Vic, Artés, Manresa, El Bruc de Dalt, Castellfollit de Riubregós, Montblanc, Albarca, l'Ermita de Sant Jeroni i l'estació antiga de Prat de Comte seran, en aquest ordre, els següents punts d'inici d'etapa. Tot plegat clourà a Arnes el 24 de juliol.

 

marxa jordi turull baixa @jordi turull

Travessa per la Llibertat Jordi Turull Portbou ACN

L'etapa d'avui de la Travessa acaba a Port de la Selva / ACN

Agraïment

Jordi Turull, en presentar la iniciativa va explicar que vol "sentir de nou la pols dels camins i el tragí de pobles i ciutats", però que també vol "xerrar amb tantes persones com pugui per fer-los arribar personalment el meu agraïment" pel suport rebut mentre va estar a la presó. "Amb aquest esperit senzill i sense cap pretensió de protagonisme, totes aquelles persones que m’hi vulgueu acompanyar hi sereu benvinguts. Podeu ser-hi durant una etapa o durant tantes com desitgeu. Podem trobar-nos als punts de sortida, als punts d’arribada o al llarg del recorregut", explica al web de la travessa.

 

Imatge principal, Jordi Turull amb Blanca Bragulat, encapçala la travessa a Porbou / ACN