Jordi Turull ha arribat avui a Amer, a la Selva, el poble natal del president Puigdemont, on ha estat rebut per la germana del president a l'exili, Anna Puigdemont. D'aquesta manera, Turull ha completat la quarta etapa de la Travessa per la Llibertat unint dos municipis importants per al líder de Junts per Catalunya, ja que avui ha partit de Girona. A més, en aquesta etapa ha estat acompanyat per la consellera d'Universitats i Recerca, Gemma Geis.

La figura de Carles Puigdemont fa dos dies que és molt present a la Travessa que ha emprès Turull. Ahir l'exconseller de Presidència va assegurar a la plaça del Vi que no se sentirà lliure fins que el president pugui tornar de Waterloo, una afirmació que després va fer extensiva a la resta d'exiliats. De fet, demà arribarà a Osona, la comarca de Marta Rovira, i en dos dies al Bages, d'on és Anna Gabriel.

15 etapes

Turull va iniciar la seva Travessa per la Llibertat dissabte a Portbou i està previst que el 24 de juliol la culmini a Arnes, la Terra Alta. Ho farà després de 15 etapes que el portaran a recórrer tot el país de nord a sud. Ho ha fet com una manera de mostrar la "gratitud i el compromís amb el país". "Caminar vol dir esforç i és també una manera de tirar endavant", va assenyalar en sortir de Portbou.

Un camí al qual està convidat a sumar-se tothom qui vulgui. "Amb aquest esperit senzill i sense cap pretensió de protagonisme, totes aquelles persones que m’hi vulgueu acompanyar hi sereu benvinguts. Podeu ser-hi durant una etapa o durant tantes com desitgeu. Podem trobar-nos als punts de sortida, als punts d’arribada o al llarg del recorregut", explica al web de la travessa.

La travessa recorrerà Catalunya en jornades que arrencaran a les 7 del matí i a les quals poden sumar-se els ciutadans que ho vulguin. Sant Esteve d'en Bas, l'Esquirol, Vic, Artés, Manresa, el Bruc de Dalt, Castellfollit de Riubregós, Montblanc, Albarca, l'Ermita de Sant Jeroni i l'estació antiga de Prat de Comte seran, en aquest ordre, els següents punts d'inici d'etapa. Tot plegat clourà a Arnes el 24 de juliol.

 

Imatge principal, Jordi Turull a l'etapa Girona - Amer / Twitter @jorditurull