L’exconseller de la Generalitat Josep Rull ha recorregut aquest diumenge al costat de l’exconseller Jordi Turull el tram Manresa-Montserrat de la Travessa per la Llibertat que Turull va començar el passat 10 de juliol per a agrair als qui li han donat suport a ell i a la resta dels presos polítics independentistes. En aquesta etapa del recorregut, que està dividit en quinze trams, també els ha acompanyat l'exconseller Damià Calvet. 

TUIT josep rull travessa per la llibertat turull

En un tuit recollit, Rull ha compartit amb els seus seguidors l'emoció per participar en la iniciativa, i ha volgut expressar la seva "gratitud infinita per tot el suport rebut al llarg d'aquesta captivitat ignominiosa", en referència a la seva estada en la presó com un dels impulsors de l’1-O.

 

travessa per la llibertat rull turull @alexsastre83 twitter
Rull i Turull fent el tram Manresa-Montserrat de la Travessa per la Llibertat / @alexsastre83 via Twitter

Aragonès rep Turull a Manresa

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va rebre aquest dissabte l'exconseller de la Presidència Jordi Turull a Manresa després d'haver completat un nou tram de la Travessa per la Llibertat. A un quart d'una del migdia, i acompanyat per centenars de persones, Turull va arribar al centre de la capital del Bages en una etapa de 18 quilòmetres que va iniciar a Artes. Aragonès i Turull van intercanviar unes breus paraules, es van fer una fotografia de família i l'exconseller va regalar al president de la Generalitat una samarreta commemorativa de la Travessa per la Llibertat.

De Portbou a Arnes

Turull va iniciar la "travessia per la llibertat" a peu des de Portbou (Girona) a principis de juliol i preveu arribar a Arnes (Tarragona) el pròxim dia 25. L'exconseller espera completar el recorregut en quinze etapes. La d'aquest dissabte va acabar al Port de la Selva. Entre les persones que eren al punt de sortida hi eren l’exconsellera Meritxell Budó i l’exconseller Miquel Sàmper. Turull va encapçalat la marxa, acompanyat de la seva dona Blanca Bragulat.

Jordi Turull va reconèixer que el va "sorprendre" veure tanta gent a les set del matí a la localitat alt-empordanesa per participar en la primera etapa de la iniciativa. La travessa, va explicar des del punt de sortida, és una manera de mostrar la "gratitud i el compromís amb el país". "Caminar vol dir esforç i és també una manera de tirar endavant", va assenyalar.

Sant Pere de Rodes, Bàscara, Girona, Sant Esteve d'en Bas, L'Esquirol, Vic, Artés, Manresa, El Bruc de Dalt, Castellfollit de Riubregós, Montblanc, Albarca, l'Ermita de Sant Jeroni i l'estació antiga de Prat de Comte seran, en aquest ordre, els següents punts d'inici d'etapa.

 

Foto principal: els exconsellers Josep Rull, Jordi Turull i Damià Calvet en la Travessa per la Llibertat / @joseprull via Twitter