Pocs dies abans de complir-se un mes de la moció de censura fracassada en Múrcia, el PSOE s'ha tornat. Els socialistes murcians han presentat una denúncia pels presumptes delictes de suborn i prevaricació contra el president de la Comunitat de Múrcia, Fernando López Miras, i quatre membres del seu govern, de Ciutadans, en considerar que van rebre una recompensa per votar en contra d'una moció de censura presentada en l'Assemblea Regional per PSOE i Cs amb la firma estampada prèviament per aquests quatre diputats.

El fracàs de la moció, una iniciativa que en el seu moment va provocar un terratrèmol en la vida política espanyola que va portar a la convocatòria d'eleccions anticipades a Madrid, va evitar que Fernando López Miras fos desallotjat del Palau de San Esteban. El suport de diputats díscols de Vox, que també ha aconseguit una cartera en el govern, va ser igualment decisiu.

Recompensa

La denúncia, presentada als jutjats d'instrucció de Múrcia després d'haver perdut aquells el seu aforament després de la reforma de la Llei Orgànica de l'Estatut d'Autonomia, assenyala que el nomenament dels consellers la conducta dels quals es demana que sigui investigada va ser una recompensa per votar en contra de la moció de censura. Els denunciats són, a més de López Miras, Isabel Franco Sánchez, Antonio Sánchez Lorente, María del Valle Miguélez i Francisco Álvarez García.

A la seva denúncia els socialistes destaquen que després de la presentació de la moció de censura juntament amb Ciutadans, tres dels diputats que la van firmar -Isabel Franco, Francisco Álvarez i María del Valle- van votar en contra, i per això la iniciativa parlamentària no va poder prosperar.

EuropaPress / Ciutadans diputats dissidents Múrcia moció censura PP Ana Martínez Vidal Mario Gómez

Els tres exdiputats de Ciutadans, ara membres de l'executiu murcià / EP


Els denunciants sol·liciten en el seu escrit que es reclami a la Comunitat els expedients administratius amb relació als nomenaments d'aquests quatre consellers, i que, per la seva part, l'Assemblea Regional remeti testimoni sobre la presentació de la moció de censura, votació i resultat. També demanen que es cridi a declarar als denunciats i, com a testimoni, a l'exconsellera i diputada de Cs Ana Martínez Vidal.

Imatge principal, el president de la Comunitat de Múrcia, Fernando López Meiras / Efe