Compareixença d'urgència de Ciutadans a Múrcia després que el PP hagi arribat a un acord amb tres dels sis diputats taronges per fer fracassar la moció de censura. El partit d'Inés Arrimadas ha anunciat que ja ha iniciat un expedient d'expulsió als membres dissidents del partit i mantindrà l'acord amb el PSOE per desbancar el PP del govern murcià.

La portaveu de Ciutadans a la Regió de Múrcia, Ana Martínez Vidal, ha qualificat la jugada dels populars com "el cas més gran de corrupció política" que s'ha vist a la comunitat, tot i ser una regió on el "PP ha fet la corrupció una forma d'entendre política" durant els seus 26 anys de govern. 

El PP aconsegueix que tres diputats de Cs no votin la moció de censura a Múrcia

Des del PP han arribat a un acord amb tres dels sis diputats de Cs al Parlament murcià i mantenir així el popular Fernando López Miras com a president autonòmic. Fonts de la direcció estatal del PP han avançat aquest migdia que havien "tancat un acord pel qual es dona continuïtat al pacte de govern signat fa dos anys". D'aquesta manera, "la moció de censura no té suport" i "el Govern de López Miras té el suport d'almenys tres dels sis diputats de Ciutadans", defensen. També han negat que es tracti d'un cas de transfuguisme.

Fernando López Miras - Efe

Des del PP han arribat a un acord amb tres dels sis diputats de Cs al Parlament murcià i mantenir així el popular Fernando López Miras com a president autonòmic. / Efe

Per la seva banda, des de Ciutadans asseguren que la moció continua endavant i han denunciat que durant la reunió del partit regional per decidir la moció "cap d'ells es va manifestar en contra". "Els que avui han fet aquest pas hauran de retractar-se davant de tots els murcians. Els nostres afiliats i votants senten vergonya davant aquesta subhasta de voluntats", ha defensat Martínez Vidal.

La moció de censura que va iniciar un terratrèmol polític

PSOE i Ciutadans van presentar aquest dimecres una moció de censura conjunta contra el president de la Regió de Múrcia, el popular Fernando López Miras. Les dues agrupacions sumen 23 escons, el mínim necessari per a formar majoria absoluta. L'objectiu de les dues formacions és fer fora el PP  no només del govern regional, sinó també de l'Ajuntament de Múrcia, arran dels casos de vacunació de càrrecs polítics del PP.

Ciutadans governa amb el PP a Múrcia des de les últimes eleccions autonòmiques del maig de 2019, encara que el guanyador va ser el PSOE. Ciutadans ha decidit així trencar amb el seu soci de govern, tant en l'àmbit regional com el local, i fer fora també l'alcalde del PP, José Ballesta. Ara, però, la moció al parlament autonòmic perilla perquè amb tres diputats de Cs menys no arriben a la majoria necessària per tirar endavant la moció.