Les reaccions a l'absència de Pere Aragonès a la conferència de presidents segueixen creixent. Si bé el cap de l'oposició al Parlament, Salvador Illa, l'ha criticada, la CUP ha elogiat aquesta decisió del president. Mentre la portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, ha insistit avui en diverses ocasions al president  de la importància que té aquesta reunió per tractar, per exemple, el repartiment dels fons europeus i recordant-li que encara té temps d'assistir a la trobada a Salamanca. Feijoo, president gallec que sí hi assistirà, ha anat més enllà i ha titllat  aquesta negativa d'"apartheid".

reunion societat civil catalana laura borras acn

El president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa, i Laura Borràs reunits al despatx de la presidenta del Parlament / ACN 

Ara, ha arribat el torn del president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa, que ha assegurat que l'absència del president a la conferència que se celebrarà aquest divendres 30 es deu al fet que està "pres" pels "sectors radicals" de l'independentisme. En aquest sentit, Sánchez ha reclamat que el país necessita "un president valent" i que no se'n mereix un que no vagi a "defensar els seus interessos" a un espai "on es debaten temes econòmics tan importants".

To cordial amb Borràs 

Avui el president de SCC s'ha reunit amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs.  En aquest sentit, Sánchez Costa ha agraït el "to cordial i constructiu" de la trobada amb Borràs, celebrant que "és un pas positiu que obri la cambra a totes les sensibilitats, també a aquells que volem seguir sent part d'Espanya". Amb tot, però, ha lamentat que Borràs manté "rivets d'una mentalitat" segons la qual Catalunya "és només d'una manera, univocal i monolingüe". 

Per això, SCC li ha entregat un decàleg "per recuperar la millor Catalunya", que inclou mesures com la "neutralitat ideològica" de l'Administració, la "igualtat de drets lingüístics" o la "refundació de TV3 com a televisió plural"

En la reunió, en la que també hi han participat el vicepresident de l'entitat Álex Ramos i la vocal Ángela Herrero, SCC ha volgut traslladar a la presidenta que defensarà els seus interessos amb "fermesa" i que correspon a tots els catalans "refer" i "recosir" Catalunya, per la qual cosa li ha traslladat que és fonamental que s'escoltin "a tothom" i  que es deixi de veure Catalunya com només dels nacionalistes

Aragonès es nega a reunir-se 

Per altra banda, però, Sánchez Costa ha lamentat que el president Aragonès, s'hagi "negat" a rebre SCC i no hagi contestat a la petició de reunió. Per això, ha insistit a criticar la manca de lideratge del cap de Govern. En aquest sentit, ha definit Catalunya "com el Titanic", enfonsant-se "en l’àmbit econòmic i, en bona part, també en la convivència social". Així, ha reclamat "capitans valents que reflotin el vaixell, i per això no val amagar-se. S'ha de donar la cara, anar als llocs i liderar la Catalunya del futur", ha sentenciat, en referència a la conferència de presidents. 
 

A la imatge principal, Fernando Sánchez Costa durant la reunió amb la presidenta Laura Borràs / ACN