El famós humorista i presentador de TV3, Òscar Andreu, ha argumentat d'una forma irònica el motiu pel qual l'estat espanyol concedirà els indults als nou presos independentistes. Andreu amb el seu tuit assegura que el govern espanyol tramitarà els indults per "maquillar la seva pulsió autoritària" i poder rebre amb tranquil·litat els fons COVID.

Europa ens mira

Ara la pilota la té Europa, que ha rebut els recursos al Tribunal de Drets Humans d'en Jordi Turull i d'en Jordi Cuixart. Segons diversos mitjans d'arreu del territori espanyol, entre ells, Voz Populi, es creu que des d'Europa no es veu amb bons ulls l'empresonament dels líders independentistes, facilitar els indults seria una manera de rebaixar la tensió del conflicte territorial i netejar la imatge exterior. Òscar Andreu no creu en "la magnanimitat" de l'estat espanyol ni en la seva justícia, per tant assegura que la tramitació dels indults té a veure amb una acció estratègica de cara a la galeria, Europa, a canvi de "rebre els fons COVID".

Andreu diu així: "si no sabéssim del cert que l’Estat és magnànim i, de vegades, fins i tot just, qualsevol diria que el Gobierno dona els indults parcials reversibles perquè la UE els obliga a maquillar una mica la pulsió autoritària a canvi dels fons COVID".

òscar andreu tuit indults

Captura del tuit d'Òscar Andreu

Setmana clau

Els grups parlamentaris del Congrés hauran de pronunciar-se aquesta setmana sobre els indults als presos polítics i ho farà a instàncies del PP, que sotmetrà a votació una moció reclamant el govern espanyol que denegui aquesta mesura de gràcia i que desisteixi de la seva pretensió de derogar o modificar el delicte de sedició. Serà després de la manifestació contra els indults de Madrid.

Aquesta moció, resultat de la interpel·lació que el PP va dirigir dimecres passat al ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, es debatrà tan sols dies després de la manifestació contra els indults d'aquest diumenge convocada per la plataforma Unió 78 en la madrilenya plaça de Colón, on es donaran cita dirigents del PP, Vox i Ciutadans, entre altres.

Aragonès a Sánchez

Durant una visita a la Vall d'Aran, on el president de Catalunya, Pere Aragonès, s'ha reunit amb la síndica, Maria Vergès, Aragonès ha recordat que cada vegada que hi ha hagut un pas, ni que sigui "tímid o hipotètic", amb relació a Catalunya, han passat coses similars per part dels partits de la dreta. Davant aquesta situació, ha afegit que ells hi posen "profundes conviccions democràtiques, màxima ambició i grans consensos".

Preguntat sobre la data de la reunió amb Sánchez, ha recordat que els dos presidents tenen el compromís de celebrar la trobada al juny i ha dit que si la decisió sobre els indults afecta el calendari, és una qüestió que només depèn del govern espanyol.

Imatge principal: Foto de n'Òscar Andreu. - TV3