La Justícia espanyola patirà una veritable ensulsiada al Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg quan decideixi sobre el Judici de l'1-O, segons un article que ha publicat Voz Populi. Segons l'article, del periodista José Alejandro Vara, la decisió del president espanyol, Pedro Sánchez, d'indultar els 9 presos polítics catalans és per esquivar aquesta desfeta, davant la "demolició" de la sentència a instàncies europees.

"Ni un minut. La sentència del procés no dura a Estrasburg ni un minut. La tomben, se la carreguen i, a sobre ens hi faran befa. No s'ha estès el pànic entre la família de les togues del Suprem. Ho tenen assumit. Serà un clatellot descomunal que tombarà tota la bastida jurídica, política i social erigida al voltant de la denúncia del cop (sic). Sánchez ja hi compta. Predica per Europa la seva singular teoria del diàleg contra la revenja", assenyala.

L'article reconeix que fins ara Europa no ha fet cas a la Justícia espanyola, quan els exiliats, i especialment el president a l'exili, Carles Puigdemont, han acudit als tribunals. "Fins ara els jutges europeus han apreciat poc, a Alemanya, a Bèlgica o a instàncies de la UE, les decisions dels tribunals espanyols en les causes obertes respecte a la més brutal embestida contra l'Estat de Drety registrada al nostre país des del 23-F (sic). Han rebutjat peticions d'extradició, euroordres de detenció, demandes de lliurament, i tota una àmplia gamma d'actuacions contra Carles Puigdemont i els seus companys pròfugs amb una displicència de qui es considera superior. En aquesta línia van els actuals pronunciaments de Sánchez i els seus acòlits, afanyats a predicar les excel·lències dels indults com a peça clau per solucionar màgicament el que la factoria de ficció d'Iván Redondo qualifica de "retrobament amb Catalunya"", afegeix.

Segons l'article, la sentència d'Estrasburg arribarà en el termini d'un any i mig, i llavors Sánchez podrà argumentar que ell tenia raó amb els indults, mentre que la Justícia espanyola quedarà tocada. I fa una tesi pessimista davant el triomf de les tesis de l'exili català.

"La sentència no durarà ni un minut a Europa. Flota pel Suprem aquesta convicció, que no és predicció sinó quasi certesa. A la Moncloa també donen per fet que Estrasburg tombarà la sentència perquè la sedició no és un delicte amb pedigrí en aquella Cort del progrés. Ni sedició, ni rebel·lió, ni aixecament, ni violència, ni sublevació. Encara menys cop d'Estat. Potser perquè a Espanya ja no hi ha Estat. I estem a punt que ni tan sols hi hagi Espanya. Donin-li temps", conclou.

A la fotografia principal, el ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska; el jutge Manuel Marchena, i el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo