El president del grup d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha llançat un seriós advertiment a JxCat després de la nova polèmica viscuda aquest matí a la reunió del Govern amb el Procicat, en què els consellers republicans s'han aixecat de la sessió.

La indignació dels republicans ha vingut per la filtració ahir del pla de Salut per desescalar les restriccions als sectors​ de la restauració, l'oci i l'esport no professional. Els republicans atribueixen la filtració a JxCat, mentre que aquests han mostrat la seva "perplexitat". 

"Cansen les filtracions que només són per fer pressió. Treballem per buscar solucions conjuntament. Prou picabaralla. Prou buscar el desgast de qui ha de ser el company. Prou filtracions interessades per després fer-se l’ofès. Prou filtracions que el que fan és frustrar les mesures. És el moment de la lleialtat", ha dit en la seva intervenció al ple sobre la pandèmia de la covid-19.

Sabrià ha assegurat que té la sensació que "hi ha gent dins el Govern que fa de ‘lobby’ per defensar només sectors concrets", en clara referència als consellers de JxCat. També ha recordat que "ser membre i conseller del Govern és treballar per a tothom, treballar pel país globalment". "No podem estar pendents de defensar sectors concrets", ha defensat.

Així doncs, el dirigent republicà ha instat a "deixar els partidismes a banda" i a "acabar amb les discussions absurdes". "S'ha d'acabar el soroll als mitjans i les xarxes", ha afegit.

La resposta de JxCat

Per part de JxCat, el diputat Lluís Guinó no ha entrat tant en el cos a cos i ha reclamat que l'executiu en funcions fixi els nous escenaris del pla de desescalada "de forma conjunta": "És el que ha de fer un Govern de coalició".

"Cal treballar no només en una aparença de bona voluntat. És al Govern a qui li pertoca portar les mesures amb una certa previsió. No s'han de prendre d'una manera no comunicada, sinó transparent, per tal que els ciutadans i els sectors econòmics les puguin conèixer i assumir com a seves", ha demanat.