Joaquim Forn, Lluís Puig, Josep Rull i Jordi Turull demanen al PDeCAT que sigui generós i es converteixi en un dels impulsors troncals del moviment de Puigdemont. Creuen que cal generositat tenint en compte el clam de tanta gent que demana unitat i país.

El moviment sobiranista unitari i transversal que planteja el president Carles Puigdemont rere el nom de Crida Nacional per la República es proposa ser una “eina d’acció política que pugui participar en totes i cadascuna de les cites electorals que es produeixin fins a la plena instauració de la República”.

En un article publicat en diversos diaris, els consellers empresonats i els consellers a l'exili esperen que l’assemblea del PDeCAT d’aquest cap de setmana hi doni suport. Reclamen una mirada àmplia i concentrar totes les decisions i esforços a com fer la millor aportació a partir aquesta Crida Nacional.

 

Mentrestant des d’ERC prefereixen quedar-se al marge. La portaveu, Marta Vilalta, diu que la prioritat és la unitat d’acció: "Volem que tots els espais, representants independentistes i republicans siguin forts i veiem el moviment com una reconstrucció d’aquest espai de centre-dreta independentista per sumar des de la unitat d’acció".