El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha criticat molt durament avui el sistema judicial espanyol i ha assegurat que en el Tribunal Suprem no hi ha “ni una espurna” de justícia. Rull ha fet aquestes declaracions després de presentar un recurs perquè li concedeixin el tercer grau.

Al detall, a mitjans de juliol l’equip del Servei de Classificació de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima va atorgar el tercer grau als presos polítics, un règim de semillibertat a través del qual podien passar tres dies fora de la presó.

josep rull tv3

Josep Rull en una entrevista que va concedir a TV3 mentre gaudia del tercer grau 

No obstant això, aquest el va tombar la jutgessa de vigilància penitenciària de Lledoners a finals de mes per la qual cosa van haver de tornar a ingressar permanentment al centre penitenciari. Es dona el cas que aquesta setmana la jutge de vigilància penitenciària 5 de Catalunya va contradir la primera resolució i va avalar el tercer grau.

A l’espera del Suprem

Tot i això els presos polítics no poden gaudir del règim de semillibertat, perquè la jutge va elevar la qüestió al Tribunal Suprem, que és qui ha de prendre una resolució sobre l’apel·lació de la Fiscalia. A més, no els hi ha aixecat les mesures cautelars que els suspèn el tercer grau.

Ara bé Rull no té cap esperança en que aquest tribunal resolgui a favor dels presos polítics, ja que és la mateixa cort que els va condemnar a presó pels fets de l’1 d’octubre i els dies posteriors.

“És més fàcil que un camell passi pel forat d’una agulla que trobar una espurna de justícia en el Tribunal Suprem espanyol quan ets independentista”, ha assenyalat Rull en el seu compte de Twitter.

Rull, juntament amb el conseller a la Presidència i Portaveu, Jordi Turull, i l’expresident de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), Jordi Sànchez, han presentat avui un recurs contra la sentència de la jutge perquè, tot i avalar el tercer grau, no els hi ha aixecat les mesures cautelars que els hi va aplicar la primera magistrada que suspenen l’implementació del tercer grau fins que hi hagi una resolució del Tribunal Suprem.

El conseller ha remarcat que mentre que la batalla està en els tribunals, ells segueixen a la presó. “Continuem empresonats per haver posat urnes”, ha conclòs el conseller.