El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha carregat durament contra l’independentisme, del qual ha dit que hauria de "demanar perdó a les famílies assetjades per comandos separatistes, fills de guàrdies civils”, perquè “ningú ha fet més mal a Catalunya que vostès”. Rivera ha fet aquestes afirmacions durant el seu torn de paraula al debat de les esmenes a la totalitat dels pressupostos generals. Pel lílder de Ciutadans, l'independentisme ha protagonitzat un “intent de cop d’Estat” i ha “arruïnat la vida política catalana”.

Rivera també ha acusat el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, d’ajudar els independentistes quan va defensar que no es va destinar ni un euro públic al referèndum d’autodeterminació.

El líder de Ciutadans ha afirmat que la “batalla” de Montoro amb la Guàrdia Civil i Llarena i les seves “contradiccions que mostren en públic” només “enforteixen” els independentistes. “Senyor Montoro, vostè està essent el principal argument de Puigdemont i Junqueras per dir que no hi ha hagut malversació”, ha afirmat Rivera, que ha acusat el ministre de fer aquestes manifestacions per no reconèixer que “els han enganyat”. “No pot ser que per defensar-se com a ministre estigui perjudicant els interessos d’Espanya”. Segons Rivera, o "algú menteix", o "a algú se li ha escapat alguna cosa".