El Tribunal Superior de Schleswig-Holstein ha fet una petició d'informació complementària referent a les divergències entre el Tribunal Suprem i el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, sobre la comissió o no de delicte de malversació per part del president Puigdemont i els consellers, segons afirma La Vanguardia.

El rotatiu apunta que la fiscalia alemanya ha demanat informació sobre la "naturalesa de l'enfrontament entre el poder judicial i el poder executiu per poder traslladar les seves conclusions als jutges que han de decidir sobre l'entrega de Puigdemont".

Aquesta informació que ha sol·licitat la fiscalia és per entregar als jutges que van decidir no extradir el president català per rebel·lió i ara està interessada a conèixer de primera mà les discrepàncies entre el magistrat del Suprem Pablo Llarena i el titular d'Hisenda. 

El Suprem ja ha indicat que facilitarà la informació requerida per Alemanya. Tot i això, ho farà un cop Montoro l'hagi respost sobre el requeriment que Llarena li va enviar "per tal de demostrar que no es va fer servir diner públic per finançar el referèndum de l'1 d'octubre". 

"Al Suprem existeix el convenciment que l'Advocacia de l'Estat en cap cas contribuiria a qüestionar la investigació judicial relativa a la suposada malversació de fons". Això és el que exposa La Vanguardia, alhora que assegura que "El Suprem no vol entrar en una pugna amb Hisenda", però "defensarà les seves competències i la seva tasca com a poder independent de l'Estat".