Després de l'ensorrament del PP a les eleccions del 14-F, el partit d'Alejandro Fernández està vivint una revolta: diversos membres del comitè executiu de la província de Barcelona han reclamat l'acta de diputada al Parlament a Eva Parera, la que va ser número dos de Manuel Valls a l'ajuntament de Barcelona. 

Segons ha explicat el diari Voz Pópuli, durant una reunió del comitè el passat divendres, la campanya de Fernández va rebre fortes crítiques i es va reclamar l'escó del Parlament que li correspon a la número tres de la llista dels populars, Eva Parera. La justificació de la petició rau en el fet que Parera no està afiliada al partit, sinó que és independent.  La formació va passar de quatre a només tres escons, i alguns militants històrics del PP consideren que hauria d'estar ocupat per un militant. 

El PP català, "un club d'amics"

 A l'article, s'assegura que des dels comicis, els candidats esmenats han estat acusats d'haver convertit el PP català en "un club d'amics". Sembla que alguns sectors del partit recelen del reduït grup d'assessors de Fernández, format pel que era secretari general del partit - abans de dimitir per un presumpte cas d'agressió sexual- Daniel Serrano, el cap de Gabinet, Edurado Bolaños i el màxim responsable de la formació a Tarragona, José Luis Martín.

 

Dos independents, Parera i Roldán

D'altra banda, durant la reunió, es va qüestionar la composició de la llista per aquesta demarcació, en la qual també hi havia una altra figura independent, Lorena Roldán

En definitiva, el comitè considera que el PP "només té un diputat real", el mateix Fernández, i van sol·licitar a la direcció autonòmica que es demani la renúncia d'alguna de les dues figures independents, tot i que es va insistir en el fet que fos Parera, ja que ella ja comptava amb el càrrec com a regidora a l'Ajuntament de Barcelona el partit de Barcelona pel Canvi.

Una reagrupació de "l'espai polític constitucionalista" 

El president del PP català, Alejandro Fernández, va explicar el passat 17 de febrer que estudiaran línies d'actuació de confluència de cara al futur i de reagrupació de "l'espai polític constitucionalista" al voltant del seu partit, en lamentar que hagi quedat minimitzat en el Parlament després de les eleccions. 

Així ho va manifestar en una intervenció telemàtica després de la reunió de la direcció del PP català, després que en els comicis no aconseguissin els seus dos objectius: augmentar la seva representació parlamentària, ha passat de 4 diputats a 3, i disposar de grup propi. Per a intentar revertir aquesta situació, Fernández va anunciar que iniciaran una ronda de contactes amb "totes les entitats constitucionalistes" per a escoltar les seves propostes i per a saber en quins han fallat a l'hora de mobilitzar aquest espai.

També va explicar que estudiaran línies d'acció de confluència de cara al futur, que no va revelar, per a reagrupar al voltant del PP aquest espai polític amb l'objectiu de convertir-se "en una alternativa".

 

Imatge principal, Pablo Casado, Lorena Roldán, Eva Parera i Alejandro Fernández / Europa Press