El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) investiga el diputat al Parlament i secretari general del PP català, Daniel Serrano, per un delicte d'agressió sexual i dos més de lesions lleus. Segons ha avançat El Mundo, Serrano hauria comès aquests delictes contra la secretària de l'àrea d'Igualtat i membre de Comitè Executiu del PP a Catalunya.

Serrano i aquesta companya de partit van tenir una relació entre 2015 i 2016. Segons explica el mitjà, la dona va presentar una denúncia on descrivia "maltractaments físics, verbals i psíquics" per part del secretari general del PP català. Més concretament, la víctima va denunciar que el 13 novembre de 2016 l'investigat la "forçar de forma violenta mantenint una relació de sexe violent i agressiu" al domicili d'ella, una agressió que li va causar diverses lesions. 

Amenaces i bullying dins del PP

Segons la denúncia a la qual ha tingut accés el mateix mitjà, la dona va demanar en reiterades ocasions explicacions a Serrano pels seus comportaments violents i l'acusat la va amenaçar en fer-li la vida impossible "tant en l'àmbit polític com personal", traient importància a les lesions. 

"Sóc advocat i casos com el teu n'he portat 600 i els he guanyat. Ja veus el que em preocupes", va ser la resposta de Serrano segons assenyala la denúncia. Des d'aquelles paraules, la dona assegura que va patir bullying dins del partit, sent apartada de les reunions del Comitè Executiu del qual formava part. Aquestes situacions van fer que la víctima trigués a denunciar les agressions, segons manifesta ella mateixa en la denúncia.

Serrano nega els fets

El Jutjat d'Instrucció número 30 de Barcelona va enviar la causa al TSJC a finals del 2020, ja que el diputat del PP català és aforat. Després d'un informe de la Fiscalia amb indicis de delicte, es van obrir diligències i Serrano va comparèixer com a investigat a mitjans de desembre, assegurant que les relacions eren consentides i no va causar cap lesió a la dona.

En aquests moments, la investigació continua oberta perquè el magistrat instructor ha demanat nombroses proves, com els missatges entre acusat i víctima i els informes mèdics de la dona.

Poc després de publicar-se la notícia, Daniel Serrano ha emès un comunicat negant els fets. "Els fets són falsos i responen a una extorsió d'acord amb un xantatge que es fa públic en plena campanya per erosionar la meva imatge. Confio plenament en la justícia", ha comunicat breument.