La regidora a l’ajuntament de Barcelona i secretaria general de Barcelona pel Canvi, Eva Parera, número dos de Manuel Valls, formarà part de les llistes del Partit Popular a les eleccions al Parlament del 14 de febrer com a número 3 de la llista barcelonina, pel darrere del candidat, Alejandro Fernández, i l’exCiutadans Lorena Roldán, segons avança ‘La Vanguardia’.

La nova incorporació arriba quan encara no fa una setmana de l’anunci que l’excandidata de Ciutadans a la presidència de la Generalitat, Lorena Roldán, abandonava el seu antic partit per anar de número dos d’Alejandro Fernández a la llista per la demarcació de Barcelona.

Ara, la incorporació de Parera com a número tres evidencia l’estratègia dels populars catalans d’oferir un front ampli de l’espanyolisme per intentar recuperar el lideratge entre els partits oposats frontalment a l’independentisme i millorar així els magres resultats electorals del 21-D, quan tot just es van aconseguir quatre escons.

Vistiplau de Valls

Segons el mitjà citat, Parera compta amb el vistiplau de Manuel Valls per a aquesta candidatura, ja que el partit que lidera, Barcelona pel Canvi, no es presentarà a les eleccions al Parlament i per això ha donat llibertat a tots els seus membres a “integrar-se, a títol personal, en llistes constitucionalistes”. Amb tot, no deixa de ser sorprenent que qui s’integri en una llista electoral d’un altre partit sigui la mateixa secretària general de la formació de Valls.

D’Unió al PP, passant per Cs

La darrera aventura electoral d’Eva Parera (Barcelona, 1973) va ser com a número 4 de la llista de Manuel Valls i Ciutadans a l’ajuntament de Barcelona, per trencar amb Cs en el moment de donar el seu vot a Ada Colau per desbancar Ernest Maragall, guanyador de les municipals.

Abans però, Parera ja havia passat per altres partits. Provinent d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC), va militar a Units per Avançar, el partit de Ramon Espadaler, actualment en l’òrbita del PSC. Ara, en un nou canvi, passa a formar part de les llistes del Partit Popular.

La presentació de Parera com a integrant de la llista de Fernández tindrà lloc aquest dilluns a migdia en el transcurs d'un diàleg amb el títol 'Sumant per Catalunya' al Cotton House Hotel de Barcelona.