Alejandro Fernández ha ensorrat el Partit Popular amb el pitjor resultat de la història a les eleccions al Parlament de Catalunya. La formació popular tindrà un diputat menys, passa de quatre a tres diputats, i ha perdut aproximadament 80.000 vots.

El Partit Popular ha aconseguit mantenir els tres escons de la província de Barcelona, però ha perdut l'escó de Tarragona, on s'ha quedat a menys de mil vots de retenir els resultats del 2017. Fernández culpa de la pèrdua de vot constitucionalista l'enfonsament de la participació. "És una mala notícia per a la democràcia", ha afegit en una roda de premsa. Fernández ha assegurat que "els nivells de baixa participació han afavorit el vot independentista".

El PP admet la derrota electoral: "El nostre resultat és molt dolent"

"No hem assolit els nostres dos objectius principals: créixer i crear un grup parlamentari", ha assegurat Fernández des de l'Hotel Grand Marina. El candidat per a la presidència no ha pogut amagar la clara derrota electoral que ha portat el PP fins a l'últim lloc. "No soc partidari d'edulcorar la realitat, el nostre resultat és molt dolent", ha reconegut el líder popular. El Partit Popular no ha assolit els 5 escons necessaris per formar un grup parlamentari, per tant, el partit de Fernández haurà de formar part del grup mixt, que ocuparà en solitari.

Tot i que ha reconegut uns mals resultats, Fernández s'ha mostrat molt satisfet amb la feina feta: "La campanya s'ha desenvolupat molt bé, l'equip humà del partit ha estat a l'altura". Fernández ha volgut donar un missatge de tranquil·litat durant l'acte postelectoral a l'Hotel Grand Marina, "malgrat el que hagi passat, continua sent necessari un projecte constitucionalista, europeista i liberal". 

Alejandro Fernández ha respost a una pregunta sobre la possible relació entre el mal resultat del PP i l'increment de Vox: "No tenim ni el mateix projecte ni aspirem als mateixos objectius". El cap de llista del PP ha conclòs la pregunta assegurant que "Catalunya és una societat polaritzada on les idees de conflicte són les que estan de moda". Tot i això, Fernández està convençut que "remuntaran" la situació analitzant els errors amb l'executiu de Madrid.

García Egea en culpa el "joc brut" de la campanya i els pactes de Bárcenas amb la Fiscalia

El secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, ha valorat els resultats de les eleccions com a "molt dolentes per a Catalunya i Espanya", en les quals l'independentisme "ha sortit reforçat gràcies a les concessions de Sánchez durant tres anys". García també ha remarcat que la irrupció de "la dreta populista", Vox, no ha sigut una novetat, perquè, segons el secretari general, "no és notícia, ja que la dreta populista ha guanyat en altres territoris".

"Mai s'havia vist una campanya electoral amb un joc tan brut", ha afirmat García Egea, que a més culpa el pacte entre Bárcenas i la Fiscalia de la davallada electoral: "El CIS ens donava 10 escons i es va desplomar en publicar-se el pacte". El secretari general ha finalitzat explicant com afrontaran els resultats: "Ens reunirem amb Fernández i el comitè executiu nacional, on examinarem els resultats electorals".

 

Imatge principal: Foto d'Alejandro Fernández. - ACN