La portaveu de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant, ha assegurat aquest dilluns que amb la modificació del Codi Penal per la reforma de la sedició s'estan negociant "sortides individuals i no col·lectives". La diputada de la CUP ha insistit que "hi ha més de 3.000 represaliats" independentistes i s'ha mostrat crítica amb el nou delicte de desordres públics agreujats, així com l'esmena per reformar la malversació que ha plantejat el PSOE, la qual persegueix casos com el de l'1-O, i que ja ha rebut el sí d'ERC. En aquesta línia, Reguant ha defensat que des de la CUP continuaran "posant sobre la taula que l'1-O no va ser malversació i que exercir el dret de protesta no són desordres públics". "I en això ens mantenim: ni reformes, ni renúncies", ha subratllat en declaracions als mitjans abans d'un acte a la Universitat de Barcelona.

Sobre la proposta de referèndum d'ERC

D'altra banda, Reguant també s'ha referit a la proposta de ponència política d'ERC, que parteix de la base de l'acord de claredat. En concret, es tracta d'una proposta de referèndum que serà votada per les bases dels republicans el 28 de gener, on plantegen que en la votació hi ha d'haver un 50% de participació i un 55% dels vots a favor del 'sí' per "negociar" la independència amb l'Estat. La diputada de la CUP ha dit que "està clar que el debat no són els percentatges", sinó "com es generen les condicions més favorables per a un referèndum". "L'estratègia d'ERC no ens porta en cap cas a generar unes condicions bones per a un referèndum a casa nostra", ha assegurat. Més enllà de les xifres, ERC també vol plantejar una "pregunta clara", com va ser la de l'1-O, i que hi puguin participar totes les persones residents a Catalunya majors de 16 anys i totes aquelles residents que tinguin dret a vot a les eleccions al Parlament de Catalunya.

Campanya de suport a Reguant i Baños

Aquestes declaracions d'Eulàlia Reguant han tingut lloc just abans de començar un acte per tancar la campanya de suport cap a la portaveu dels anticapitalistes i a l'exdiputat de la CUP Antonio Baños després de la condemna per desobediència en negar-se a respondre Vox durant el judici del procés. Reguant ha denunciat "la connivència" del poder judicial amb l'extrema dreta i ha assegurat que "als Països Catalans continua havent-hi repressió" contra tots aquells que "es mobilitzen contra l'extrema dreta o per denunciar la presència de feixisme". Durant l'acte, la diputada de la CUP s'ha referit al cas de les veïnes del Raval a qui la Fiscalia els demana una multa per protestar en contra de Vox o el dels militants antifeixistes que es van manifestar en contra de Societat Civil Catalana.