Un regidor del Vendrell ha insultat Manel Vidal per un nou acudit del PSC. Es tracta de Christian Soriano García (d'uns 26 anys), que és primer tinent d'alcalde i portaveu del govern del municipi del Baix Penedès. En una piulada, ha compartit un vídeo del pòdcast La Sotana (on també hi ha Joel Díaz) i ha fet referència a una frase proferida per Vidal: "És més del PSOE que tenir una segona residència a Coma-ruga (barri marítim al Vendrell)". Sembla que no li ha fet gaire gràcia l'acudit, fins al punt que ha començat a titllar l'humorista de "ressentit" i "anormal".

"El ressentit que van fer fora de TV3 per anormal segueix destil·lant classisme i odi per totes bandes", ha expressat Soriano en una piulada. I ha afegit: "Ni la gent del Vendrell ni els votants del PSOE som menys catalans que tu". Tot, en referència a un clip de La Sotana en el qual Vidal deia allò que "és més del PSOE que tenir una segona residència a Coma-ruga" — sense context. Recordem que persones i formacions com la CUP van establir un vincle entre l'acomiadament i la negociació d'ERC amb el PSC pels pressupostos.

El codi ètic del PSC

Soriano també és el primer secretari de les Joventuts Socialistes a les Comarques Tarragonines (JSC-CCTT). Abans, va treballar al gabinet de comunicació del Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Barcelona (2018-2019, amb 21 anys) i va exercir com a cap de campanya del PSC del Vendrell a les eleccions municipals del 2019. Des d'aleshores, és primer tinent d'alcalde i portaveu del govern municipal amb una retribució anual bruta de 46.000 euros. Segons el Codi Ètic del PSC, "és reprovable que un militant profereixi insults i desqualificacions personals". En les 24 hores després de la publicació de la piulada amb els insults, ni ell ni cap alt càrrec dels socialistes ha demanat disculpes.

Per la seva banda, Vidal ha respost als insults i ha advertit Soriano que potser el fan plegar de l'ajuntament. "Trobo relativament probable que, si em poso a fer-me la víctima molt fort durant un parell de dies, et facin dimitir de l'Ajuntament del Vendrell (sic) per haver-me dit anormal. Em fa molta mandra, però si vols juguem", ha avisat. Aleshores, heus aquí els dubtes: Dimitirà o el faran dimitir? O algú el destituirà, tal com van fer amb l'humorista quan en un context humorístic va titllar el PSC de nazis?