L'humorista Manel Vidal ha parlat aquest dissabte sobre el seu acomiadament com a col·laborador del programa Zona Franca de TV3 per fer un acudit sobre el PSC i l'esvàstica. El director de la televisió pública, Sigfrid Gras, va abordar el tema durant la compareixença d'aquest divendres a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i ara ha estat el mateix Vidal qui ha decidit replicar l'argumentació feta pel directiu. L'humorista, a través d'un fil a Twitter, ha explicat que la seva secció en el late night conduït per Joel Díaz estava dedicada la política catalana i, precisament, en l'últim gag parlava sobre la negociació dels pressupostos de la Generalitat amb l'estira-i-arronsa entre ERC i PSC per arribar a un acord. En aquest sentit, Vidal ha apuntat que "el PSC en l’eix social és un partit de dretes" i que en l'acudit "ho contraposava a l’eix nacional, on el PSC és un partit d’extrema dreta". "No cal ni argumentar-ho, això", ha afirmat. 

Així mateix, ha volgut deixar clar que en cap moment va "dir nazi a ningú" en la seva última intervenció a Zona Franca. De fet, l'humorista ha detallat que la gràfica que es va mostrar era "un mem que deu tenir deu anys, i que serveix per dir que algú és molt d’esquerres fins que...". "Molta gent el fa servir per parlar d’un mateix", ha explicat. El mem en qüestió, utilitzat per molts usuaris a les xarxes socials, és una modificació del clàssic quadre de posicionament polític amb l'eix esquerra/dreta i autoritari/llibertari, afegint la forma d'esvàstica. Precisament, Vidal va situar el PSC a l'extrem superior dret amb un puntet vermell, que es correspon amb el màxim de dretà i autoritari, en parlar sobre l'independentisme. 

fil manel vidal
Fil Manel Vidal

En aquesta línia, l'humorista ha afirmat que s'ha utilitzat el gag perquè "tenim gent capitalitzant una falsa ofensa, el PSC fingint indignació i ERC i TV3 cedint, perquè és l’únic que saben fer". "De totes maneres, exigir el cap d’un col·laborador és una manera estranya de no voler semblar nazi", ha afegit.

Manel Vidal acusa Sigfrid Gras de mentir

En el seu fil de Twitter, l'humorista català ha mostrat disconformitat amb la justificació de Sigfrid Gras sobre el seu acomiadament. "El que sí que és lamentable és que el director de TV3 surti a mentir l’endemà de l’acomiadament. El gràfic era al guió i el programa és en fals directe", ha explicat. Segons Vidal, "TV3 ha cedit a absolutament totes les pressions i ha empetitit un programa que se suposava que era una aposta seva súper fresca i súper digital". L'humorista ha reconegut que ell era conscient d'on es "posava" i que sabia que el seu acomiadament "podia passar en qualsevol moment". Tanmateix, també s'ha preguntat si la televisió pública "ho sabia". "Com pots apostar per un programa així i cagar-te una vegada darrere l’altra? Què se suposa volien? Volien el que et dona un programa “gamberret” sense pagar cap preu. Recular cada vegada que fes falta i a sobre no assumir el cost d’haver reculat", ha afegit.

fil manel vidl 1
Fil Manel Vidal

De fet, l'humorista ha assegurat que quan es va apropar l'estrena de Zona Franca van començar a demanar-li que no parles "tant de política". "Que “obrim el focus”. Que a la casa preocupa la secció, que ara el PSC ha entrat a la CCMA, que per què no parlem d’altres temes", ha detallat. Segons Vidal, "quan diuen “no parlem tant de política” volen dir “no parlem tant de política catalana” o directament no parlem tant de la independència de Catalunya". 

manel vidal fil 2
Fil Manel Vidal