L'acomiadament del col·laborador Manel Vidal del programa Zona Franca de TV3 està generant molta polèmica. Ara la CUP ha exigit la dimissió del director de TV3, Sigfrid Gras, per la "censura a l'humor" del programa. A més a més, els anticapitalistes vinculen l'acomiadament a la negociació pels pressupostos entre ERC i el PSC, segons ha dit el diputat Xavier Pellicer aquest dimarts al Parlament. Els cupaires han considerat que l'acomiadament fulminant de Vidal després d'un gag en què vinculava el PSC amb l'esvàstica, es tracta d'«abús de poder» per part dels representants pactats pel PSC, ERC i Junts que estan gestionant el consell de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. La decisió d'apartar Vidal per part de TV3 ha provocat un degoteig de baixes, com la del presentador Joel Díaz, la d'un guionista i la d'un altre col·laborador de l'espai, fins i tot la cadena pública s'ha vist obligada a suspendre temporalment l'emissió del programa. 

Els anticapitalistes, a través d'un comunicat, han demanat "aturar la deriva partidista que persegueix la dissidència política i crítica al poder, així com la sàtira política". A més, també critiquen la línia que ha pres la nova direcció de TV3, marcada per una "suposada despolitització". "Està encotillant la televisió pública cap a continguts que no molesten el poder", han denunciat. 

Compromesos amb la llibertat d'expressió

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha parlat, sense entrar en el fons de la qüestió, sobre el programa de TV3. Malgrat que ha indicat que la CCMA té una estructura pròpia de la qual el Govern no n'és part, ha defensat que l'Executiu està fermament compromès amb la llibertat d'expressió, sigui on sigui i vingui de la part que vingui, i a la vegada amb "la màxima independència pels mitjans de comunicació públics". Plaja ha mostrat respecte per les decisions que puguin prendre les persones que estan al capdavant de TV3, "siguin compartides pel Govern o no". Amb tot, ha sentenciat que "a TV3, les decisions les prenen els directius. El Govern ni posa ni treu tertulians ni col·laboradors".

La continuïtat de 'Zona Franca', en dubte

Totes les reaccions a l'acomiadament de Manel Vidal han portat TV3 a estudiar la continuïtat del late nightEn un comunicat, la televisió pública catalana va traslladar aquest dilluns que “lamenta” i “respecta” la decisió de Díaz d’abandonar l’espai. TV3 va explicar que el pròxims dies no s’emetrà el programa, però que continuen compromesos amb els continguts d’humor en aquesta franja nocturna, que vol arribar a nous públics i a l’audiència jove. “La cadena estudiarà la continuïtat del programa”, van destacar. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va assegurar que Díaz continuarà vinculat a l’espai L’última hora del matí de Catalunya Ràdio.