El presentador del Zona Franca de TV3, Joel Díaz, abandona el programa aquest mateix dilluns arran de l'acomiadament d'un dels seus col·laboradors, l'humorista Manel Vidal, per un acudit sobre el PSC. Ho ha anunciat ell mateix en un missatge al seu compte de Twitter, en el qual s'ha desmarcat de la decisió de la direcció, en considerar-la "injusta i inacceptable tant en el fons com en la forma en què s'ha pres i comunicat". En una altra piulada, ha matisat que espera que els treballadors del programa, estrenat la tardor de 2022, puguin continuar fent la seva feina sense ell. Paral·lelament, el guionista del programa, Magí Garcia, també ha anunciat la seva dimissió pels mateixos fets.

Després de fer-se pública la notícia, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha emès un comunicat en el qual "lamenten i respecten" la marxa de Díaz, tot i que han confirmat que l'humorista continuarà col·laborant amb el programa L'última hora del matí de Catalunya Ràdio. "​Avui, i els pròxims dies, no hi haurà emissions de l'espai Zona Franca, però TV3 continua compromesa amb els continguts d'humor en aquesta franja nocturna, que volen arribar a nous públics i, especialment, a l'audiència jove. Per això, la cadena estudiarà la continuïtat del programa", han detallat.

Joel Díaz abandona el Zona Franca

En resposta al fil de Twitter de Joel Díaz, l'humorista apartat del programa en qüestió, Manel Vidal, ha elogiat el fins ara presentador: "No té gaire valor que ho digui jo perquè és el meu amic, però no he vist mai ningú posar el coll (en tots els sentits) com ho ha fet en Joel amb aquest programa", ha escrit. Vidal fou acomiadat divendres passat de manera fulminant del programa després que la cadena i la productora Atomic Beat Media arribessin a un acord sobre la seva continuïtat conseqüència de la seva última intervenció al late night. El detonant per prescindir dels seus serveis va ser un 'gag' en el qual va relacionar el PSC amb l'esvàstica. Vidal, que condueix una secció on es fa un fals consultori polític, va mostrar el clàssic quadre de posicionament polític amb l'eix esquerra/dreta i autoritari/llibertari, i tot seguit va ubicar el PSC, però en aquest moment la imatge que es veia ja no era un quadre, sinó que tenia forma d'esvàstica, amb el partit socialista situat a l'extrem superior dret amb un puntet vermell, que es correspon amb el màxim de dretà i autoritari. La direcció de la cadena pública i la productora han assegurat que la decisió s'ha pres “perquè s’han traspassat els límits”.