El professor de Dret Constitucional i exlletrat del Tribunal Constitucional, Joaquín Urías, no s'ha estat d'analitzar via Twitter la notícia publicada avui per l'ABC a tota portada i que ha provocat una contundent i crítica resposta de l'Alt Tribunal. Urías mostra la seva disconformitat amb la informació, que acusa el magistrat Cándido Conde-Pumpido de maniobrar perquè es pugui anul·lar la sentència del judici al procés, i el retreu al rotatiu espanyol la doble vara de mesurar que utilitzen a l'hora de jutjar la feina dels magistrats del Constitucional.

Així Urías assegura que per l'ABC "quan un magistrat redacta una ponència contraria a la repressió a Catalunya és que 'maniobra'". I afegeix "hi ha magistrats molt espanyols que 'jutgen' per empresonar indepes i magistrats molt dolents que 'maniobren' per protegir drets" 

Segons la informació, Conde-Pumpido té redactat l’esborrany de la sentència que empara i absolt els vuit acusats pel setge al Parlament i  del judici al procés. Aquesta ponència elabora una nova doctrina constitucional sobre la violència i, segons el diari, podria deixar sense efecte els arguments del Tribunal Suprem per condemnar per rebel·lió els acusats al judici al procés.

Crítiques al TC

El Tribunal Constitucional no se salva però de la crítica d'Urías, que qualifica de "poc fina" la nota de premsa que han fet pública aquest matí. Davant la queixa de l'Alt Tribunal, el catedràtic afirma que "és un error dir que la filtració no és veritat. Pitjor encara que això causa enfrontaments interns".