El Tribunal Constitucional ha respost amb contundència a la informació que ocupa avui la portada de l'ABC i que acusa el magistrat de l'Alt Tribunal Cándido Conde-Pumpido de maniobrar perquè es pugui anul·lar la sentència de l'1-O. En una nota difosa fins i tot per les xarxes socials, el Constitucional desmenteix la informació i fa una crida a respectar la independència dels seus magistrats.

abc

El Constitucional, en un fet inèdit, desmenteix les informacions "que miren d'incidir en el prestigi de la institució" i assegura que les valoracions que es fan afavoreixen l'enfrontament entre els seus membres i estan mancades "de la veracitat i el rigor necessaris". La informació sosté que Cándido Conde-Pumpido ja té redactada la ponència de la sentència per la qual se suspendrà i absoldrà els vuit condemnats pel setge al Parlament el 2011, una ponència que recull una nova doctrina constitucional sobre la violència. Aquesta nova doctrina podria comportar, en el futur, l'anul·lació de la sentència del judici al procés.

 

Segons el rotatiu, el magistrat Conde-Pumpido estaria utilizant el Constitucional per "torpedinar" la feina del Tribunal Suprem i la seva ponència estaria generant tensions a la si de l'Alt Tribunal.