El malestar per la gestió de Jordi Sànchez com a secretari general de Junts s'ha incrementat arran de la carta publicada al diari Ara per respondre a Junqueras. Després que ahir saltes als mitjans que alguns sectors crítics s'estan organitzant per presentar una alternativa a l'exlíder de l'ANC, avui Reagrupament, formació integrada dins del partit de Carles Puigdemont, n'ha demanat públicament la dimissió.

En un comunicat penjat a la seva pàgina web, exigeixen la dimissió immediata de Sánchez per la seva interpretació de l'1-O. En el text, el secretari general de Junts assegura que "l’1 d’octubre va ser concebut més per forçar el govern espanyol a obrir una via de diàleg i negociació per assolir un referèndum acordat que per proclamar efectivament la independència". Unes declaracions que veuen inadmissibles des de Reagrupament, que reivindica la plena vigència del referèndum.

Vigència de l'1-O

"Una persona que cregui que l’1 d’octubre no tenia sentit no ha de dirigir aquest partit", resa el comunicat publicat avui. Reagrupament defineix el referèndum com l'acte de "sobirania i patriotisme més gran exercit pel poble de Catalunya, des de la proclamació de la República feta pel president Macià". Així mateix, ressalta la validesa de la via unilateral davant d'un Estat que "mai negociarà, a no ser que tingui un altre remei"

En aquest sentit, asseguren que "només amb la força de la DUI proclamada es pot seure a negociar amb Espanya el traspàs d'actius i la relació posterior". Per això també demanen la implementació del resultat de l'1-O sense que cap altre referèndum sigui necessari i que se suspengui la suspensió de la DUI".

Els sectors crítics pressionen

Reagrupament se suma així a la pressió sobre Sànchez orquestrada per grups crítics amb la seva gestió, també durant les negociacions amb ERC. Els crítics ja es van començar a reunir en conclaves interns aleshores i ara volen accelerar aquestes trobades. La intenció és pressionar perquè dilluns posi el seu càrrec de secretari general a disposició de l'Executiva Nacional.

De fet, han impulsat un text perquè firmin els militants que vulguin, en el qual demanen la seva dimissió i s'expressa el "descontentament per les inadmissibles" declaracions de Sànchez i es recull que els que es van afiliar Junts el van fer per fer efectiu el mandat popular sorgit de les urnes l'1-O, sent el pilar del projecte polític que defensa el partit".

 

 

Imatge principal, Jordi Sànchez / Sergi Alcàzar