Després d'una setmana de tempesta interna a Junts, el president i el secretari general del partit, Carles Puigdemont i Jordi Sànchez, van celebrar ahir una reunió telemàtica per abordar la situació, segons ha pogut saber ElNacional.cat. Els dos màxims responsables de la formació van analitzar la polèmica arran de les reflexions de Sànchez sobre l'1-O i l'ofensiva de veus crítiques amb el secretari general, que no s'han identificat, que reclamen la seva dimissió.

La polèmica s'ha desfermat arran d'un article de Sànchez aquest dimarts en què assegurava que el referèndum de l'1-O "va ser concebut més per forçar el govern espanyol a obrir una via de diàleg i negociació per assolir un referèndum acordat que per proclamar efectivament la independència". 

Les reaccions en contra d'aquestes paraules van sorgir des de la mateixa cúpula del partit, amb resposta pública de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, o la vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi, entre d'altres. Aquesta polèmica es van afegir al malestar acumulat les darreres setmanes per la forma en què s'ha negociat l'acord amb ERC i la composició del Govern. Tot plegat va desembocar aquest divendres en una iniciativa amb recollida de signatures, de la qual ningú no en reivindica la paternitat o maternitat, per descavalcar Sànchez de la secretaria general del partit.

"No busquen el bé de Junts"

Davant d'aquesta situació, i després de la conversa amb Sànchez, Puigdemont ha fet saber al seu entorn més proper, dins del qual figuren algunes de les veus crítiques amb Sànchez, el seu suport al secretari general davant d'una campanya de la qual ningú no se'n fa responsable.

Jordi Sanchez Junts - Sergi Alcàzar

El secretari general del Junts, Jordi Sànchez / Sergi Alcàzar

Segons aquestes fonts, Puigdemont està en contra d'una recollida anònima de signatures contra el secretari general, amb l'argument que "un anònim fet públic d'aquesta manera no busca el bé de Junts". El president del partit ha argumentat que les discrepàncies que hi pugui haver sobre el que ha passat els últims mesos "són legítimes, però es poden discutir a l'executiva o qualsevol organisme del partit".

Posicionament

Fonts properes al secretari general asseguren, a més, que el president de Junts fa costat a Sànchez i rebutja qualsevol petició de dimissió.

Fins ara i des que la polèmica es va desencadenar dimarts, Puigdemont no ha fet cap declaració al respecte, tampoc ha utilitzat les xarxes socials per posicionar-se, ni sobre les reflexions de Sànchez en relació a l'1-O ni sobre la campanya impulsada pels crítics.

 

A la imatge principal, Sànchez i Puigdemont en una intervenció per videoconferència durant un acte de campanya / ACN