Nou capítol en l'historial d'embolics i pífies del president espanyol, Mariano Rajoy. Una de les últimes perles que va deixar anar va ser en Onda Cero fa poc més d'un mes, quan va parlar dels comicis catalans del 21-D batejant-los com "les últimes eleccions de la República a Catalunya".

Ahir, mentre era a Extremadura per "segellar" el seu compromís amb la demanda de l'AVE en aquest territori, va voler tornar a posicionar-se com a líder posant en relleu que no va enganyar els espanyols, si no que "parlaré amb absoluta claredat perquè no té sentit que ho faci de cap altra manera".

Recordant que "nosaltres disposem de 137 diputats en el Congrés de... els Diputats", el president espanyol va provar de calmar els ànims dels extremenys assegurant que "el que diu la raó, la lògica i el sentit comú és que arribem a una entesa i tinguem aviat un model de finançament econòmic".

Per a dur-lo a terme, Rajoy té clara la seva estratègia, encara que es va acabar fent un bon embolic: "Jo puc assegurar-los a vostès que faré tot el que pugui i una mica més del que pugui, si és que això és possible, i faré tot el possible i fins i tot l'impossible, si també l'impossible és possible".

L'historial del cap de l'executiu espanyol no té fi. Després de coronar-se com el polític que fa més temps que està en el poder des de Franco, Rajoy pot atribuir-se, també, un expedient d'embolics i pífies variats: des de l'"ETA és una gran nació" fins al "molt i molt espanyols" i passant per "l'alcalde i els veïns" o el ja famós "som sentiments i tenim éssers humans", entre molts, moltíssims d'altres.