Pilar Rahola té les claus de l'avançament electoral, una de les quals és qui serà el cap de llista de Junts el 12-M. "És precipitat creure que Carles Puigdemont serà candidat", ha considerat aquest dimecres la periodista, escriptora i col·laboradora d'ElNacional.cat en una intervenció a l'especial informatiu d'ElNacionalTV per la convocatòria d'eleccions el 12 de maig.

🔴 Eleccions Catalunya 2024, DIRECTE

Sobre Puigdemont, Rahola ha assegurat que és un "tema complicat" perquè no sabem "com avançarà l'amnistia" ni "com seran els pròxims temps". "És impossible saber-ho", ha afegit. I és que l'amnistia estaria enllestida al maig, segons el calendari. És per això que ha dit que és "precipitat" considerar el president a l'exili com a candidat, malgrat que sigui "l'actiu més fort de l'independentisme". Tanmateix, no ha tancat la porta del tot: "És possible si hi ha els factors? Sí, encara que no gosaria dir que serà candidat". 

Qui serà el candidat de Junts?

Llavors, qui serà el candidat de Junts? La periodista ho té ben clar: "Josep Rull". "Això pot canviar, però a hores d'ara és la persona amb més consens, si Puigdemont no és el candidat", ha assenyalat. Està clar que els independentistes voldrien que ho fos el president, però tot dependrà de l'aplicació de l'amnistia. A hores d'ara, l'eurodiputat se centra a les eleccions europees del pròxim 9 de juny i Rull és qui té més possibilitats, un cop la seva inhabilitació es va acabar després de la reforma del Codi Penal.

Això sí, Rahola no veu clar si Salvador Illa serà el candidat del PSC: "Està pendent de si el tema de (José Luis) Ábalos li peta a la cara". "Pere Aragonès voldrà repetir, sempre que surtin bé les baralles amb Oriol Junqueras. Després hi haurà la Clara Ponsatí, la Sílvia Orriols... un festival", ha indicat.

 

Les eleccions arriben tard

En un altre ordre de coses, la periodista ha carregat contra el Govern d'Aragonès i ha afirmat que "les eleccions les hauríem d'haver tingut quan hi va haver el trencament amb Junts". "Era un Govern feble, que s'aguantava per la inèrcia del poder. Qui guanyarà? És igual, però el Govern no s'aguantava per enlloc", ha afegit. 

Finalment, Rahola té molt clar que Pedro Sánchez no aprofitarà les eleccions catalanes per repetir les espanyoles. "Ha de guanyar temps per superar l'amnistia i el cas Koldo, que és un cas Roldán 2.0, el que va iniciar la caiguda de Felipe González", ha explicat, i ha recordat que el cas Koldo "ha petat amb Ábalos, toca la presidenta del Congrés (Francina Armengol), treu la poteta amb Illa... Qui deia que guanyava clarament Illa, no poden dir-ho". Finalment, ha apuntat que els comicis seran una "batalla PSOE-PP".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!