Sílvia Orriols ha assegurat que el Govern l'ha sancionat amb 10.000 euros per declaracions sobre l'islam, després de l'expedient obert a l'octubre. En una piulada d'aquest dilluns, l'alcaldessa de Ripoll ha anunciat que l'executiu català li ha confirmat "la sanció de 10.001 euros per haver dit que l'islam és incompatible amb els valors d'Occident". Les declaracions, que no eren ben bé així com ha dit Orriols, van motivar que el Departament d'Igualtat i Feminismes decidís obrir-li l'esmentat expedient sancionador.

Segons la Conselleria, el procediment es va iniciar a partir d'una denúncia que apel·lava a la llei d'igualtat de tracte i no-discriminació aprovada per unanimitat al Parlament. Ara, el departament hauria dirimit que la líder d'Aliança Catalana va cometre una infracció greu i l'hauria sancionat amb la multa més baixa per a aquests casos: de 10.001 euros, en lloc dels 40.000 euros màxims.

Sílvia Orriols 'reincideix'

Orriols ha afirmat que el Govern "ha engegat la maquinària" per esborrar-la de l'engraellat polític, en diferents piulades. "M'acabareu els diners, però les ganes de combatre el vostre totalitarisme, no", ha dit. I ha afegit: "Tant de dir-me 'feixista' i ha resultat que els feixistes eren ells".

La líder d'Aliança Catalana ha reincidit en les declaracions sancionades i ha tornat a dir que "l'islam és incompatible amb els valors occidentals". "I ERC, també", ha agregat. La cosa no s'ha acabat aquí, ja que ha respost a la diputada republicana Najat Driouech i a la seva felicitació del Ramadà: "El mateix dia que feliciteu el Ramadà, multeu la batllessa de Ripoll amb 10.001 euros per haver dit que l'islam és incompatible amb els valors occidentals. 'Tot lligat, i ben lligat', oi?". I ha conclòs etzibant que "el país on violar o robar et surt de franc i a on opinar lliurement et costa 10.000 euros".

Polèmiques declaracions

Orriols va fer les declaracions per les quals ha estat sancionada a un debat de l'extinta 8TV, l'any 2022. "Per mi, intentar preservar el grau de civilització que hem aconseguit amb tant esforç i sacrifici no és racisme, sinó que és sentit comú. Considero que permetre l'entrada massiva d'immigrants musulmans és un error que podem pagar molt car, perquè bàsicament els musulmans no reconeixen les democràcies europees ni les nostres lleis civils", va dir. I va afegir que "ells es regeixen per una llei religiosa que és la xaria, i quan siguin majoria demogràfica els partidaris de la xaria poden optar a les eleccions i imposar-se via urnes i, per tant, poden acabar imposant a tota la població la xaria, la misogínia, l'homofòbia", sense aportar cap explicació més, ni dada, ni res.

En aquesta línia de no aportar ni context ni arguments, va continuar amb el seu discurs: "Jo no vull això a casa meva, ni per als meus fills, ni per als meus nets. I quan a Catalunya hi ha 300 mesquites, i d'aquestes 300 mesquites una tercera part són salafistes, no puc evitar preguntar-me per què el meu govern ha concedit llicències d'obertura a associacions islàmiques que fan discursos fonamentalistes i radicals, per què ha concedit llicències d'obertura a mesquites que segreguen per sexe amb clara discriminació de la dona i que fan prèdiques de textos absolutament misògins, homòfobs i antioccidentals".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!