Clara Ponsatí i Jordi Graupera presentaran un nou partit independentista, segons han donat a entendre aquest dilluns a les xarxes socials. En les piulades respectives, l'eurodiputada de Junts ha anunciat una nova "proposta política per a Catalunya", mentre que el filòsof ha parlat d'un "projecte polític nou". Aquest "projecte" o "proposta" s'anomena Alhora i serà presentat per Sant Jordi (23 d'abril) al Teatre Borràs de Barcelona (18.30 hores). "Independència i bon govern, alhora", diu l'única piulada del nou partit. "Al país li cal un tomb", afegeix Graupera. El preu de l'entrada per assistir a la presentació és de 12 euros.

Fa mig any ja es parlava de la possibilitat que Ponsatí formés un nou partit, cada vegada més desmarcada de la línia política de Junts, sobretot després de carregar públicament contra l'estratègia de l'exili. Va ser al juliol, mentre valorava el revés que el TGUE va propinar als independentistes i va considerar que calia fer una reflexió sobre com la sentència europea era un "final d'etapa" que hauria de fer rectificar la manera com l'independentisme ha gestionat les expectatives polítiques de les estratègies posteriors al 2017.

L'anunci s'ha fet públic en mig de la votació a l'ANC sobre si tira endavant la llista cívica per presentar-se a les eleccions del Parlament. "Estàs d'acord que l'Assemblea impulsi la Llista Cívica per la Independència a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, per tal de fer efectiva la independència?", és la pregunta de la discòrdia que els socis de l'entitat poden respondre des de divendres passat en la consulta organitzada per la plataforma per decidir el seu futur. Les votacions s'allargaran fins al 14 de març i els resultats es coneixeran el dissabte 16, abans de la presentació oficial d'Alhora. Queda clar que el debat sobre el quart espai independentista està més viu que mai.

Pel que fa a Graupera, recordem que l'any 2018 ja va presentar la seva proposta política independentista per a les eleccions municipals del 2019: Primàries. El projecte va fracassar a Barcelona, on només va obtenir el 3,7% dels vots i cap regidor, mentre que a la resta del país en va obtenir 26.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!