Lluís Puig vol anar a les llistes de Carles Puigdemont per "poder tornar a trepitjar el Parlament", de cara a les eleccions catalanes. Així ho ha afirmat en declaracions a Terrassa Digital, on l'exconseller de Cultura ha explicat que ha "demanat" a Junts repetir als comicis del 12-M perquè té "ganes" de tornar a la cambra catalana —d'on va marxar el 27 d'octubre del 2017—. Durant aquesta legislatura, Puig ha estat diputat al Parlament des de l'exili i la Mesa li ha habilitat el vot telemàtic després que el Tribunal Constitucional li tombés la delegació del vot.

L'exconseller també ha defensat la llei d'amnistia i ha defensat que "l'únic perill seria que el PP i Vox trenquessin la Constitució, que ells fossin els que trenquin el règim del 78" amb maniobres al Senat. "Si ells arriben a fer això, amb tot el que suposa i el que vol dir, segurament podran aturar aquesta llei. Si no, no té fre. Fer una llei d'amnistia és perfectament assumible en el dret europeu", ha conclòs.

Lluís Puig, pendent del TSJC

Puig està pendent de l'obertura de judici oral al TSJC per les obres de Sixena, tal com es va confirmar aquest dijous en una interlocutòria on es desestimava el recurs de l'exconseller. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el jutjarà perquè és diputat, mentre que Santi Vila serà jutjat a un jutjat penal de Barcelona. Ara, però, caldrà veure en quina situació queda Puig si no torna a ser diputat després de les eleccions catalanes del pròxim 12 de maig.

Pel que fa a Junts, poques hores després que Puigdemont hagi oficialitzat la seva candidatura a la presidència de la Generalitat des d'Elna (Catalunya Nord), la formació independentista ja té escollits els caps de llista de les altres tres demarcacions. El president a l'exili liderarà Barcelona, mentre que Salvador Vergés encapçalarà Girona, Mònica Sales serà la número u per Tarragona i Jeannine Abella serà la cap de cartell per Lleida. El partit havia aprovat que qui s'hi volgués presentar havia de registrar la seva candidatura a les primàries de la formació entre el dimecres 20 i el dijous 21 de març. Entre els que s'hi presentessin, es faria la votació aquest dissabte 23 de març. Finalment, però, no caldrà perquè només s'ha registrat una candidatura per demarcació.  

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!