El cas Koldo ha trasbalsat el PSOE en un moment crític. Mentre els socialistes busquen tancar definitivament la llei d'amnistia amb Junts i la dreta colla per desestabilitzar la legislatura, aquest suposat cas de corrupció ha suposat un greu imprevist per a la formació. Des de Ferraz han volgut transmetre una imatge de "tolerància zero" amb la corrupció i aquest diumenge ha estat la portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, qui ha assegurat que els socialistes tenen "tolerància zero" amb els corruptes, "siguin qui siguin i vinguin d'on vinguin". Unes declaracions que es produeixen l'endemà que el president espanyol, Pedro Sánchez, afirmés que el seu executiu continuarà lluitant de manera "implacable i absoluta" contra la corrupció, "caigui qui caigui".

A la presentació de la candidatura del PSE-EE a les eleccions basques del 21 d'abril, Alegria ha acusat la dreta espanyola de pretendre construir una "tempesta" de soroll i mentides, en al·lusió a la suposada trama de comissions fraudulentes en la venda de mascaretes durant la pandèmia a administracions públiques, en què s'investiga l'exassessor de l'exministre de Transports José Luis Ábalos. L'exministre i ara diputat socialista al Congrés ja va descartar aquest dissabte dimitir com a diputat del PSOE, tot i les paraules de Sánchez i malgrat haver dit que dimitiria si encara fos ministre.

La mateixa setmana de l'esclat d'aquest cas, Pilar Alegría ha advertit el PP que no pot donar "lliçons" als socialistes sobre corrupció. Des de Barakaldo, aquest diumenge la portaveu del govern espanyol ha garantit que "sempre" col·laboraran amb la justícia "en pro de la transparència" i que "mai" no hauran de "destruir ordinadors a cops de martell ni generar trames d'espionatge per espiar adversaris polítics". En aquest sentit, Alegría ha rebutjat que el PP els pugui donar "lliçons". "Al PSOE mai no li donarà lliçons un partit que continua prenent decisions des d'una seu pagada amb diners B".

Guerra a Ferraz pel cas Koldo: la cleca d'Ábalos a María Jesús Montero pel cas ERO sense mencionar-la

La detenció de Koldo García, exassessor de l'exministre de Transports i Foment del govern espanyol, José Luis Ábalos, ha obert una guerra interna al PSOE. La pressió sobre l'extitular de Transports i diputat del PSOE perquè deixi l'actual acta de diputat creix i obre ferides internes a Ferraz, malgrat que el mateix Ábalos s'obri a parlar-ne amb el seu partit. Tot i que ell no està ni imputat ni investigat, Koldo García, qui fou mà dreta de l'exministre, sí que està acusat d'aprofitar-se, presumptament, de relacions personals amb diverses autoritats i funcionaris de l'executiu de Pedro Sánchez per rebre comissions en metàl·lic de l'empresa Soluciones de Gestión y Apoyo a Empresas S. L., que va facturar 53 milions durant la pandèmia de la covid-19 per la venda de mascaretes.