D'ençà que Alberto Núñez Feijóo va assumir la presidència del PP després d'un congrés extraordinari per fer fora Pablo Casado, ja s'han publicat les primeres enquestes que mostren un triomf del gallec en unes hipotètiques eleccions generals. Avui, el diari El Español refreda aquestes expectatives i continua donant la victòria al PSOE, però amb el nou PP trepitjant-li els talons, a només 2,8 punts.  Així, amb el desembarcament del gallec a Gènova la guerra interna al partit s'ha acabat i s'ha recuperat una tendència a l'alça que havien perdut en els últims mesos, tot i que no han agafat prou embranzida per superar els socialistes, segons aquesta enquesta. Concretament, el sondeig elaborat per SocioMétrica dona la victòria al PSOE amb un 25,9% dels vots (104 escons), mentre que el PP n'aconseguiria un 23,1% i 99 diputats. Així, els socialistes perdrien 16 parlamentaris dels 120 que van obtenir en les últimes eleccions i els populars en guanyarien 10. 

Tot i que l'arribada de Feijóo ha elevat les perspectives electorals dels populars, aquestes no superen el millor moment de Casado. L'expresident va arribar a fregar els 120 diputats (118) en l'enquesta del mitjà l'octubre del 2021, quan el conflicte amb Ayuso encara no havia esclatat i només semblaven petites disputes per la presidència del partit a Madrid. Amb tot, només fa una setmana que és president del partit així que encara és aviat per valorar el seu efecte. 

Vox, tercera força 

Mentrestant, la recuperació dels populars no impedeix que l'extrema dreta continuï llançada i s'hagi acomodat en la tercera posició de les enquestes. Concretament, Vox arribaria als 69 diputats amb un 19,5% dels vots. Així, entre els populars i els de Santiago Abascal, només hi ha una diferència de 3,6 punts. Tot i que aquests 69 ja són 17 més que els que tenen ara, queden lluny dels 78 que se'ls van arribar a donar les enquestes el passat mes de febrer, el seu pic més alt. 

Per altra banda, a l'espera que Yolanda Díaz comenci el seu "procés d'escolta" arreu d'Espanya per decidir si es presenta a les eleccions al capdavant d'una nova plataforma, Unidas Podemos continua perdent suports. En només dos mesos ha perdut un punt en intenció de vot i es queda amb un 11,7% i 30 parlamentaris, 5 menys que els que té ara al Congrés. 

Caiguda lliure de Cs 

Ciutadans continua amb la seva caiguda lliure. Aquesta enquesta, concretament, li dona un sol diputat i un 3,1% dels vots que fan bons els 10 que va aconseguir en les últimes eleccions Albert Rivera abans de dimitir per un fracàs electoral sense precedents. Al seu costat, el Más Madrid d'Íñigo Errejón continuaria amb 3 diputats i un 2,9% dels vots. 

Per la seva part, ERC es mantindria amb els seus 13 diputats actuals i un 3% dels vots, Junts 8, el PNB 7, Bildu 5 i la CUP també repetiria amb 2 diputats. Aquests partits poden tenir un paper clau en la formació de govern, així com l'Espanya Vaciada que entraria al Congrés amb 3 escons i disposada a investir qui sigui que escolti les seves demandes.

Feijóo, el president preferit  

En la pregunta "qui preferia com a pròxim president del govern espanyol" Feijóo sí que hi entra per la porta gran, ja que és el preferit dels enquestats, amb un 17% dels vots, 1,3 punts més que l'actual president Pedro Sánchez. Yolanda Díaz es col·loca tercera amb el 14,4%. Amb tot, la vicepresidenta els supera a tots dos en la valoració dels líders: ella és qui obté una millor consideració amb un 4,4), de Feijóo (3,9) i Sánchez (3,5). Abascal (3) supera Inés Arrimadas, que és la pitjor valorada amb un 2,7.