El nou president del PP, Alberto Núñez Feijóo, creu que la sentència que obliga a fer un 25% de les classes en castellà a Catalunya no és suficient. "En un estat de dret s'han de complir les sentències. I és més, a mi em sembla poc el 25%", assegura en una entrevista amb el diari ABC publicada aquest diumenge. En la mateixa línia, Feijóo ataca la immersió lingüística perquè considera que no permet un "equilibri de les llengües".

"Que tots els ciutadans espanyols sàpiguen espanyol i estudiïn espanyol amb normalitat i amb naturalitat. I això què significa? No a la immersió lingüística? Claríssimament. Aquest és el no a la immersió lingüística i és el sí a la convivència de les llengües", defensa Feijóo. El nou líder dels populars creu que en un país on conviuen dues llengües s'han d'estudiar les dues en" igualtat de condicions": "Jo entenc que el 50/50 és el correcte".

Bilingüisme cordial

El nou líder dels populars defensa el que diu ser una opinió criticada pels entorns del seu partit: la defensa d'un bilingüisme cordial a Espanya. "Estic disposat a assumir-ne el cost perquè és el millor per a l'espanyol", defensa.

alberto núñez feijóo la moncloa tras reunión con pedro sánchez   europa press

El nou president del PP, Alberto Núñez Feijóo, creu que fer un 25% de les classes en castellà a Catalunya és poc. Alberto Ortega / Europa Press

Una postura molt diferent de la que es viu des de la societat civil catalana, mobilitzada des que la sentència va confirmar que s'obligava les escoles a impartir un 25% de les classes en castellà i que es mostren crítics amb la resposta del Govern de la Generalitat al que consideren com un atac al model d'Escola Catalana. Les més de 60 entitats que formen part de la plataforma Somescola, per exemple, han exigit aquesta setmana un diàleg honest amb el Govern i els partits del Parlament per abordar la reforma de la Llei de Política Lingüística, després que PSC, ERC, Junts i Comuns presentessin una proposta que reconeix per primera vegada el castellà com a llengua d'ús a les aules i que fuig dels percentatges.

La tornada del rei emèrit

En l'entrevista amb el diari ABC, Feijóo també aborda altres temes, com la situació de la monarquia i la possible tornada del rei emèrit. "Jo no li veig inconvenient a que torni, perquè després de totes les auditories legals, després de totes les actuacions de la Fiscalia i després de tants mesos de recerca, un cop està tancat un assumpte, jo entenc que hem d'anar cap a una normalització de la presència del Rei Emèrit a Espanya", defensa el líder del PP. "Hi ha moltíssims ciutadans espanyols que no han tingut una investigació tan profunda, inclosos molts polítics", afegeix.

Feijóo assegura que és un admirador de l'actual rei Felip VI. "Tenim molta sort, tenim un cap d'Estat que dona molta tranquil·litat al país, que mai no ha perdut les maneres i que és un patriota; i a mi això em dona molta tranquil·litat", defensa.

 

Imatge principal: El nou president del Partit Popular (PP), Alberto Núñez Feijóo. / Alberto Ortega / EP