Topada entre el fundador de Podemos, Pablo Iglesias, i la vicepresidenta Yolanda Díaz, el seu relleu com a cara visible d'aquest espai polític. Tot ha començat quan Iglesias ha manifestat al programa Cafè d'idees de TVE, que no va ser correcte designar Díaz com la seva successora a dit sense passar per unes primàries. “Potser el que hauria d'haver fet era deixar-ho en mans dels partits perquè organitzessin unes primàries, això hauria estat molt més previsible i segurament molt més democràtic que no pas donar la meva opinió. Potser em vaig equivocar, que ho jutgi la gent”, ha reconegut, però ha apuntat que si s'haguessin convocat primàries hauria pogut "arrasar" qualsevol candidat de Podemos. Cal recordar que Yolanda Díaz no és militante de Podemos sinó del PCE.

A la vicepresidenta espanyola no li han fet cap gràcia les declaracions del seu mentor, i quan aquesta tarda li han preguntat per la qüestió l'ha despatxada sense gaires carantoines a Iglesias. "Bé, jo em dedico a treballar, és el que faig", ha deixat anar Díaz amb posat seriós, insinuant que altres no ho fan. Yolanda Díaz va anunciar fa mesos que finalment s'havia decidit a començar el que ella anomena un "procés d'escolta" per posar en marxa un nou projecte polític aquesta mateixa primavera, però de moment no se'n sap res. Des de l'any passat s'especula amb la possibilitat que l'actual ministra de Treball encapçali una plataforma d'esquerres en les eleccions vinents generals, previstes el 2023. Segons va confirmar la mateixa Díaz, recorrerà "d'est a oest i de nord a sud" l'Estat durant sis mesos per reflexionar sobre el seu futur. Per la vicepresidenta segona del govern espanyol, el seu objectiu és "reduir la bretxa" entre els partits i la ciutadania i "teixir" un projecte de país per la dècada vinent. Aquest haurà de ser "moderat i centrat", segons ha defensat ella mateixa. 

El passat mes de novembre, Yolanda Díaz va participar en un acte a València anomenat "Otras Políticas"  amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (Comuns), Mónica García (Más Madrid) i Mònica Oltra (Compromís), que es va veure com l'avantsala d'aquesta plataforma electoral. Aquell dia, Díaz va ser rebuda a crits de "presidenta" i va assegurar que era "l'inici d'una cosa meravellosa". En aquest, no hi van participar les ministres Ione Belarra, secretaria general de Podemos, ni Irene Montero, motiu pel qual es va especular amb una possible mala relació amb la líder del partit dins el govern espanyol.