Xavier Cima, el marit d'Inés Arrimadas, no ha trobat cap feina que li fos més atractiva que provar sort i muntar el seu propi negoci. Per això, després d'acomiadar una etapa molt lligada a les influències polítiques, ara obre una consultoria pròpia. Es tracta de Year One Partners que es defineix com un espai d'assessoria i serveis empresarials a nivell internacional ubicat a Madrid, tot i que no s'especifica el lloc físic ni encara té pàgina web.

yearonepartners

De fet, la il·lusió de Cima pel projecte ha fet que ell mateix publiqués al perfil propi de Linkedin el nom de l'empresa que ha creat. A la vegada, si ens fixem amb el perfil de l'empresa a aquesta xarxa social, trobarem que tan sols té un únic treballador: Xavier Cima.

8010275685001Busca un treballador

Malgrat tot, espera ampliar el negoci properament i ha publicat un anunci buscant un treballador. "Estem buscant un cap de personal altament qualificat per treballar estretament amb el nostre equip executiu. Des del primer dia, el cap de gabinet tindrà un impacte immediat en la nostra productivitat, racionalitzant les iniciatives estratègiques, supervisant la gestió del programa i comunicant els objectius entre departaments. El candidat ideal tindrà experiència demostrada en una funció de gestió empresarial, amb un enfocament especial en l'assessorament a nivell executiu i la col·laboració interdepartamental", escriu Cima. I el perfil que busca és ben complet a nivell d'estudis: Màster en Administració i Direcció d'Empreses o àmbit similar, més de 7 anys en una funció de gestió empresarial o executiva, experiència contrastada organitzant i dirigint múltiples equips i departaments, excel·lent comunicador en forma escrita i verbal, extremadament versàtil, dedicat a una productivitat eficient i experiència en planificació i lideratge d'iniciatives estratègiques. Malgrat tot, no especifica el salari o en quin terreny oscil·la el preu.

8009909734001Com Rivera, tampoc el contracta cap empresa

La seva darrera etapa laboral la va tancar el desembre de 2021. Aquests tres mesos l'han servit per fer néixer aquesta empresa on és a la vegada, fundador i CEO.  Tot l'entorn o exentorn del partit de Ciutadans, no està de sort. Cima ve de tancar la seva etapa laboral a la consultoria de comunicació on treballava, Kreab, i segons The Objective, la motivació va venir causada per un acomiadament: "Cada vegada treballava menys, el seu valor era mínim i sumava poc valor a la seva direcció". Cima feia tres anys que treballava a Kreab, on sembla que la representació de la seva dona a Ciutadans també ha passat factura. Els taronges estan en hores baixes i tot apunta que "tenia un nul valor la presència de Cima com a membre amb reputació" actual.

Camins paral·lels que també ha seguit Albert Rivera després de la seva marxa del despatx d’advocats Martínez-Echevarría. Aquest, juntament amb José Manuel Villegas, reclamen al bufet el pagament de les retribucions fixes i variables corresponents als cinc anys, del 2020 al 2025, del contracte que van signar i, a més, una reparació per valor de 500.000 euros per a cadascú per haver-los acusat públicament de “baixa productivitat”.  La resposta a aquestes peticions ha estat contundent per part del despatx d’advocats, que les qualifiquen d’inacceptables i ofensives. Les diferències que hi ha entre ambdues parts apunten que acabaran als tribunals. Novament, Rivera també ha emprès el camí de Cima i crear el seu propi negoci. Ara, es defineix com un gurú empresarial.