El protagonista ha estat el mateix que fa uns dies: el vicepresident primer del Congrés dels Diputats. Aquest dijous, el membre socialista de la Mesa ha tornat a fer ús de la seva presidència de la sessió per a censurar les crítiques a la monarquia. Alfonso Rodríguez Gómez de Celis ha fet retirar del diari de sessions els vincles que ha fet la diputada republicana Carolina Telechea entre la Casa Reial espanyola i la corrupció. A l’últim ple la víctima va ser la diputada cupaire Mireia Vehí.

L’incident s’ha produït durant el ple d’aquest dimecres al Congrés, quan Telechea ha intervingut en el debat sobre la derogació del termini màxim per a la instrucció judicial. La diputada republicana ha constatat que “no podem comptabilitzar els desfalcs i la corrupció pública i notòria de la família reial espanyola”. Ha reclamat poder investigar “la família més subvencionada de l’Estat espanyol, l’única que no la mereix”. Ha lamentat la “cooperació necessària” entre el PSOE, el PP i Vox. “Prou impunitat”, ha conclòs.

 

En acabar la seva intervenció, el vicepresident primer de la Mesa l’ha interromput. “Senyoria, disculpi, coneix bé l’article 103.1, on es parla del decòrum de les institucions de l’Estat, i li demanaria que desvinculés la menció de corrupció de la Casa Reial com a institució de l’Estat. Li demano que desvinculi tots dos conceptes”, li ha reclamat Gómez de Celis. Telechea s’hi ha oposat. El dirigent socialista ha ordenat igualment la retirada del diari de sessions.

 

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram